Naslovna > Automobili > Jeep > Renegade > 100% elektrifikovana sloboda brenda za budućnost bez emisija

Jeep Compass i Renegade

100% elektrifikovana sloboda brenda za budućnost bez emisija

Zahvaljujući novom pogonskom sistemu e-Hybrid, modeli Renegade i Compass nude potpuno novu alternativu u segmentu pogona na dva točka. Vozačke navike korisnika mogu da ostanu nepromijenjene, i mogu da uživaju u istinskom hibridnom iskustvu, sa mogućnošću prelaska na potpuno električni režim tokom parkiranja i vožnje pri niskoj brzini...

Medijska kampanja „100% elektrifikovana sloboda“, događaj koji omogućava svjetskim medijima da otkriju i voze modele Jeep® Compass i Renegade sa novom e-Hybrid tehnologijom i 4xe pogonom. Ovo su prvi koraci strategije elektrifikacije brenda Jeep, sa ciljem prelaska na „slobodu nultih emisija“. Brend Jeep, sa legendarnom 80-godišnjom istorijom rekorda i inovacija, kreće se ka novom konceptu mobilnosti, sa mogućnošću da dodatno unaprijedi svoje vrijednosti lakoće upotrebe, komfora i zabave pri vožnji, ekonomične potrošnje goriva, poštovanja životne sredine, visokih performansi, bezbjednosti i avanture.

 

 


„Plan za elektrifikaciju koji smo započeli na kraju 2020. napreduje brzo sa pojavom 4xe Plug-In Hybrid tehnologije terenaca Compass, Renegade i Wrangler - rekla je Antonela Bruno, direktorka brenda Jeep u Evropi. A danas sa novim modelima Jeep Compass i Renegade e-Hybrid, dodali smo novi nivo elektrifikacije našoj ponudi, doprinoseći ovoj transformaciji u koju snažno vjerujemo do te mjere da će ovog ljeta novi Jeep Grand Cherokee debitovati samo u 4xe verziji, a prvi 100% električni terenac biće predstavljen početkom 2023. Nadalje, stavićemo tačku na tradicionalne motore sa unutrašnjim sagorijevanjem na glavnim evropskim tržištima, sa izuzetkom Italije, do kraja 2022. To je istorijska prekretnica za brend Jeep i dokaz naše želje da nastavimo laganim tempom ka 100% elektrifikovanoj slobodi“. Ovaj uspješni pristup klijenti su brzo počeli da cijene. U 2021. godini, od četiri Jeep terenca prodatih u Evropi, jedan je bio 4xe. Taj značajan udio se dodatno poboljšao u prva dva mjeseca 2022: 4xe verzije predstavljaju jednu trećinu ukupne prodaje brenda Jeep. Ovo je najbolji primjer rastućeg interesovanja za održivu vožnju, čak i među entuzijastima terenske vožnje brenda Jeep. Ona je posebno uzeta u obzir tokom razvoja tehnologija 4xe i e-Hybrid - dvije strane iste medalje koje se dopunjuju i zadovoljavaju različite potrebe.

 


Događaj se održao u blizini Torina u zadivljujućem zdanju Casa Format - multifunkcionalnom prostoru koji odražava etičke vrijednosti i brigu za sredinom: struja dolazi iz fotonaponskog sistema i solarnih panela, a namještaj i ostali elementi dizajnirani su uz brigu o životnoj sredini. Kompletna gama 4xe i e-Hybrid Compass i Renegade modela, u različitim konfiguracijama, ponuđena je na ovom događaju. To obuhvata i potpuno novi Upland - posebnu verziju koja pokazuje konkretne napore koje je Jeep uložio na putu ka održivosti i vrhunsku S-gamu, koja se posebno ističe sa modelom Renegade zbog ekskluzivnih 19-inčnih alu-felni u dve boje, sjajnog finiša karoserije, i automatskog sistema za parking; pored toga, standardna oprema za Compass obuhvata 19-inčne alu-felne u sjajnoj crnoj boji, branik u boji karoserije, crni krov, automatska vrata prtljažnika i kožna sedišta koje vozač može da podesi elektronski. Sva vozila su pružila fleksibilno i opuštajuće iskustvo vožnje koje je učinjeno još bezbednijim širokim izborom naprednih sistema za podršku pri vožnji. Sva su opremljena automatskim prenosom, koji omogućava komfornu vožnju u gradu ili na dugim putovanjima, kao i kompletnom bezbednosnom opremom, koja ih stavlja u vrh u svojim segmentima. Zapravo, Compass je prvi Jeep model u Evropi koji ima mogućnost autonomne vožnje drugog nivoa, zahvaljujući sistemu Highway Assist koji kombinuje funkcije sistema Adaptitive Cruise Control i Lane Centering. Konačno, oba modela opremljena su Uconnect uslugama sledeće generacije, koje omogućavaju kontrolu funkcija vozila u toku vožnje, ili čak na daljinu pomoću aplikacije My Uconnect.

 

Datum objave: 05/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook