Naslovna > Automobili > Honda > Accord > 11. generacija donosi više tehnologije i poboljšan hibridni pogon

Honda Accord

11. generacija donosi više tehnologije i poboljšan hibridni pogon

Prilikom lansiranja, 2023. Accord će biti ponuđen u šest nivoa opreme. LX je ulazna tačka, a EX je jedina druga nehibridna oprema. Sport, EX-L, Sport-L i Touring su hibridi, a cijene će biti objavljene bliže datumu puštanja u prodaju novog Accorda...

Poboljšanje uspješnog vozila je uvijek nezgodan prijedlog u automobilskoj sferi, i nema sumnje da je Honda Accord uspješna. U segmentu limuzina srednje veličine, koji je sve manji, bio je drugi iza Toyote Camry 2021. i zauzeo mjesto među 20 najprodavanijih vozila godine. Sada je tu nova generacija koja traži pažnju kupaca kroz sofisticirani stil, više tehnologije i bolji hibridni pogon. Više nema opcionog 2,0-litarskog turbo motora sa 252 konjske snage. Accord Hybrid ima snagu od 204 KS (odlazeći model je imao 212 KS), a i dalje ima 2,0-litarski četvorocilindarski agregat i električni sistem sa dva motora, ali je to hibridni pogon 4. generacije sa novim motorom i elektromotorima postavljenim jedan pored drugog. Dok su konjske snage neznatno smanjene, ažurirani sistem podiže obrtni moment na 334 Nm obrtnog momenta.

 

 

 


Honda kaže da ovaj pogon čini Accord Hybrid zabavnijim za vožnju, i da očekuje da polovina prodaje novog Accorda bude hibrid, što znači da će druga polovina biti opremljena Hondinim poznatim 1,5-litarskim turbo motorom. I dalje proizvodi 192 KS, ali manja ažuriranja ga čine profinjenijim i osjetljivijim. CVT pokreće prednje točkove, a najnoviji model se vozi na preuređenom vješanju sa novim ležajevima za montažu amortizera i kugličnim zglobovima na prednjoj strani.

 

 

 

U unutrašnjosti se osjeti uticaj Civic-a, posebno sa šarom metalne mreže koja se proteže na instrument tabli. Kod opreme sa višim specifikacijama nalazi se centralni ekran osjetljiv na dodir od 12,3 inča, najveći koji je ikada ponudila Honda. Ekran od 7 inča je standardni, a svi Accordi koriste standardni 10,2-inčni digitalni ekran vozača. Najnoviji Honda Sensing sistemi za pomoć vozaču i sigurnosni sistemi su standardni, kao i novodizajnirani vazdušni jastuci za putnike na prednjim sjedištima. Standardni bočni vazdušni jastuci za koljena i suvozača pozadi se takođe prvi put pojavljuju na Accordu.

Datum objave: 10/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook