Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > 13. aprila stiže redizajn

Škoda Kodiaq

13. aprila stiže redizajn

Najuspješniji SUV iz Mlade Boleslav, Kodiaq, od lansiranja 2016. godine zabilježio je više od 600,000 prodaja, pa se čini da je sada pravo vrijeme za zatezanje bora ,,mrkog medvjeda“...

Škodina teaser kampanja za 2021 Kodiaq je u punom jeku, a u novoj epizodi najveći SUV kompanije otkriva neke od svojih blago ažuriranih detalja dizajna. Češka marka fokus stavlja na osvježene LED farove i zadnja svjetla, sa novim dnevnim svjetlima naprijed i revidiranim svjetlosnim potpisom u obliku slova C nazad. Četvorook izgled biće dio facelifta, ali gornji farovi će biti tanji nego ranije i vjerovatno će koristiti matrix LED tehnologiju u skupljim nivoima opreme. Očekuje se i uspravnija maska, zajedno sa novim bojama karoserije i novim dizajnom aluminijumskih točkova, koji će zaokružiti izmjene spolja.

 

 


Detalji o planiram izmjenama u enterijeru za sada nisu dostupni, ali svakako i ne treba očekivati da će Škoda izvršiti drastične promjene na rasporedu kontrolne table. Očekuje se da će multimedijalni ekran ostati integrisan u centralnu konzolu, umjesto da pređe na višu poziciju i dobije ,,tablet“ izgled kao što je to slučaj kod manjeg crossovera Kamiqa. Ispod poklopca motora će se dogoditi veće promjene jer će i Kodiaq dobiti plug-in hibridni sklop nakon Superba i Octavije. Na svjetsku premijeru redizajniranog Kodiaqa neće se još dugo čekati jer je planirano da se ista održi 13. aprila ove godine. Kasnije ove godine, kompaktni terenac Karoq će takođe biti podvrgnut kozmetičkim izmjenama, a pored toga očekuje se i debi ,,coupe“ verzija potpuno električnog Enyaqa iV čime će se Škodina SUV ponuda dodatno obogatiti.

Datum objave: 06/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook