Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > „20 Years Edition“ specijalna verzija sa 328 KS

Volkswagen Golf R

„20 Years Edition“ specijalna verzija sa 328 KS

VW je prodao preko 260.000 R modela širom svijeta od lansiranja R32 2002. Taj model se mogao pohvaliti 3,2-litarskim VR6 motorom od 237 KS (179 kW) i pogonom na sve točkove...

Volkswagen Golf R 20 Years izdanje daje hot hatchu dodatnu snagu i druge detalje u znak obilježavanja dvije decenije od lansiranja R32 – prvog VW-a koji je nosio R značku. U Evropu, Sjevernu Ameriku i druga tržišta stiže sredinom 2022. godine. Cijene još nisu dostupne. VW planira ponuditi ovaj model samo do sredine 2023. godine. Golf R 20 Years izdanje povećava 2,0-litarski turbo motor sa četiri cilindra na 328 KS, naspram 315 KS za standardni model. Ovo čini specijalnu verziju najmoćnijim Golfom ikad dostupnim iz fabrike.

 

 

 


Izdanje Golf R 20 godina takođe nudi ono što VW naziva Emotion Start opciju. Kada se aktivira, motor se okreće do 2.500 o/min pri pokretanju kako bi se dobio agresivniji zvuk. Ovaj model dolazi sa R-Performance opremom kao standardnom opremom, a ne kao opcija na standardnom Golfu R. Nadogradnje uključuju zadnji spojler na krovu, vektorisanje obrtnog momenta R-performance i dodatni načini vožnje sa opcijama Special i Drift.

 

 


Specijalno izdanje ima R logotipe na rešetki, krilima/branicima i poklopcu prtljažnika.  Retrovizori su plavi osim ako kupci ne naruče vozilo u toj boji jer su tada crni. Značka "20" nalazi se na B stubu. Hot hatch se vozi na naplacima od 19 inča sa dvobojnom crno-plavom šemom boja, ili ih kupci mogu naručiti u potpunosti u crnoj boji. U unutrašnjosti, Golf R 20 Years edition ima sportska sjedišta sa presvlakama od Nappa kože i plavim R logotipom na gornjem dijelu naslona. Model takođe ima obloge od karbonskih vlakana na instrument tabli i panelima vrata.

Datum objave: 25/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook