Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > 2019 Ford Mustang Bullit Special Edition

Popularni Steve McQueene automobil nove generacije

2019 Ford Mustang Bullit Special Edition

Jedna od prvih premijera ovogodišnjeg sajma u Detroitu je potpuno nova ograničena serija Mustang Bullit Special Edition, koja je stigla tačno na 50. godišnjicu jedne od najboljih filmskih jurnjava “Highland Green” Mustanga ulicama San Franciska sa Steve McQueenom za upravljačem .

 

Dizajner Darell Behmer je izjavio: “Ovo je moj omiljeni Mustang. Zaboravite razmetljive  linije, spojlere i šarene značke. Ne treba da vrišti bilo čime, jednostavno je cool”. Uz zadržavanje originalne boje, dostupan je i u novoj Shadow Black varijanti, pa na novim 19 inča naplacima  izgleda upečatljivo. Suptilni hrom dodaci oko rešetke hladnjaka i na okvirima prozora daju retro štih, ali crvene Brembo kočnice potvrđuju  da je ovo brz Mustang. Unutra je mnogo kože i 12 inča LCD displej na centralnoj konzoli, a unikatni zeleni dodaci su prisutni na oblogama vrata, instrument tabli  i sjedištima. V8 agregat je zapremine 5.0 litara  i raspolaže sa 475 KS i 560 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 262 km/h i time je za 8 km/h  brži od standardnog Mustanga GT. Usisna grana motora je prečnika 87 mm i  preuzeta sa GT 350, pa u kombinaciji sa ventilima ugrađenih u izduvnu granu Bulit pruža pravu simfoniju zvuka za vozača i prolaznike.

 

 

U čast posebne godišnjice, Ford je obezbjedio i poseban tretman za sve kupce u vidu ručnog mjenjača sa kontrolnim modulom  kalibrisanim za optimalne performanse i bijelom kuglom na ručici u čast prošlih vremena. Plus, sva oprema koja dolazi uz Mustang GT Premium and Performance Pack je serijska na ovom automobilu. Tri dodatne opcije opreme su dostupne i to Electronic Pack  koji uključuje navigaciju, bolji audio sistem, memoriju sjedišta i ostalu elektroničku pomoć, zatim MagneRide poluaktivni ovjes i kao treće Recaro crna kožna sjedišta. “Kad smo pravili Bulit, postojale su neke stvari koje je ovaj automobil već posjedovao, pa je i  novi model je morao imati istii stav, biti unikatan i ostavljati utisak opasnog”- rekao je glavni inženjer zadužen za projektovanje ovog Mustanga Carl Widmann. Mission accomplished? Pa, kad sjednete za upravljač i upalite automobil režećeg zvuka, centralni ekran ispiše velikim slovima Bullit. Možda dovoljno da vas vrati u stara vremena i steknete osjećaj za upravljačem poput Steve McQueena…

Datum objave: 16/01/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook