Naslovna > Vijesti > 30 novih modela do 2023.

Škoda

30 novih modela do 2023.

Češki proizvođač koji posluje u okviru VW grupacije u toku prošle ali i tekuće godine predstavio je niz novih atraktivnih modela, a ovaj trend planira da nastavi i u narednom periodu...

Predstavnici kompanije su na redovnoj godišnjoj konferenciji iznijeli svoje planove za proizvodnju novih modela u narednih nekoliko godina. Oni su tom prilikom naglasili da će do 2023. godine predstaviti 30 potpuno novih modela, dok će više od 10 automobila koji će uskoro biti predstavljeni biti djelimično, ili potpuno električni. Među njima će se naći plug-in hibridna verzija Superb limuzine. Pored ovog modela je i električni crossover-cupe koji je predstavljen kroz koncept Vision IV na Sajmu automobila u Ženevi. Pretpostavlja se da će i Octavia u RS verziji dobiti hibridni pogon.


Škoda se može pohvaliti veoma uspješnom godinom kada je u pitanju prodaja automobila. Tokom prošle godine, ovaj proizvođač je prodao 1.253.700 vozila širom svijeta, što je za 4,4% više prodatih automobila nego 2017. godine.  Predstavnici kompanije su naveli i da je Škoda u prethodnoj godini ostvarila profit od čak 1,4 milijardi eura.
 

Datum objave: 23/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook