Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > 300 kilometara s jednim punjenjem
FOTO GALERIJA (21)

Volkswagen e-Golf

300 kilometara s jednim punjenjem

Sa najnovijom verzijom električnog e-Golfa Volkswagen je za 50% povećao dosadašnju autonomiju…

Na Sajmu automobila u Los Anđelesu, Volkswagen je uz redizajniranog Golfa predstavio i njegovu električnu verziju e-Golf sa duplo većom autonomijom od dosadašnje. Podsjećamo da je njemački proizvođač uz električnu verziju svog kompakta do sada deklarisao autonomiju od maksimalno 150 km. Ona je s novim modelom povećana za nevjerovatnih 50%, što znači da je e-Golf uhvatio priključak sa direktnim konkurentima.

 

Primjera radi, navešćemo da Renault uz model Zoe deklariše maksimalnu autonomiju od 240 km. Nissan Leaf sa jednim punjenjem baterija može da pređe 250 kilometara bez zaustavljanja, dok istu autonomiju kao Golf odnedavno nudi najkapacitetnija verzija BMW-a i3. Lider u klasi je nova Opel Ampera sa autonomijom od 400 kilometara. Duplo veću autonomiju e-Golfu je omogućila ugradnja nove 35,8 kWh baterije, koja je zamijenila dosadašnju 24,2 kWh. U opremu e-Golfa je uvršten i 7,2 kilovoltni punjač, koji u kombinaciji sa standardnim strujnim priključkom omogućava potpuno punjenje baterije za šest sati. U SEL Premium paketu opreme Volkswagen nudi mogućnost brzog punjenja baterije.

 

 

 

To praktično znači da se do kapaciteta 80% baterija može napuniti za samo sat vremena. Ova opcija je uz doplatu dostupna i uz standardni model e-Golfa. Kao i njegova braća pokretana SUS motorima, i električni e-Golf je dobio savremeniju multimediju i nove sigurnosne sisteme, sa kojima je postao jedan od najnaprednijih električnih automobila na tržištu.

 


 

Datum objave: 30/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook