Naslovna > Automobili > Land Rover > Defender > 5,0-litarski V8 za kralja offroada

Land Rover Defender V8

5,0-litarski V8 za kralja offroada

Land Rover je konačno predstavio najsnažnije izdanje Defendera sa 5,0-litarskim agregatom, koji će biti dostupan u obe karoserijske izvedbe, a osim toga dostupan je i veći infotainment sistem...

Land Rover Defender V8 za 2022. godinu konačno je dočekao svoju premijeru i to u varijantama sa četvero odnosno dvoje vrata. Najvažnija priča leži ispod poklopca motora gdje se našao moćni 5,0-litarski V8 koji generiše 518 KS i 625 njutn metara obrtnog momenta uz osmostepeni automatski mjenjač. Ono što će kupce vjerovatno manje zanimati, ali svakako je vrijedno pomena jeste ubrzanje od 0-100 km/h za svega 4,9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 240 km/h. Brojne nadogradnje dio su snažnog Defendera kako bi se obezbijedila dodatna sigurnost putnika.

 

 


Sa vanjske strane Defender V8 moguće je prepoznati po plavim kočionim čeljustima, četverostrukim izduvnim cijevima i 22-inčnim točkovima. Kupci takođe mogu birati između tri karoserijske boje: Carpathian Grey, Yulong White i Santorini Black. Unutrašnjost je obložena tamnom kožom i alkantarom, a opciono je sada dostupan i veći 11,4-inčni sistem multimedije naspram postojećeg 10-inčnog. Standardna karakteristika je i opcija bežičnog punjenja. Za kraći Defender V8 sa dvoje vrata u Velikoj Britaniji potrebno je izdvojiti 98,505 funti, odnosno 101,150 funti za verziju sa četvero vrata.

Datum objave: 25/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook