Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > 50 primjeraka Matte White Edition samo za Japan

Toyota Supra

50 primjeraka Matte White Edition samo za Japan

U Evropi postoji nova Lightweight verzija koja gubi 38,3 kilograma. Ovi modeli gube kožne presvlake sjedišta, električno podešavanje i lumbalni oslonac...

Novi šestostepeni manuelni model Toyote Supre sa šest cilindara dobija Matte White Edition  ekskluzivno za japansko tržište. Kako bi ovo vozilo bilo posebno, proizvođač ih proizvodi samo 50, a dostupni su na lutriji. Specijalni model nosi boju Matte Avalanche White Metallic. Unutrašnjost je tamnocrvena koža. Takođe dolazi sa karbonskom oznakom Matte White Edition na suvozačkoj strani instrument table. Cijene Supra Matte White Edition počinju 57,064 dolara po trenutnom kursu. Poređenja radi, obična Supra sa šest brzina i šest cilindara košta 52.891 dolara. Ljudi iz Japana moraju od 20. jula do 21. avgusta da se prijave za dobijanje specijalnog modela. Isporuke će početi u oktobru.

 

 

 


Toyota je potvrdila Supru 2023 sa ručnim mjenjačem u aprilu. Ona ima omjer krajnjeg pogona od 3,46, naspram 3,15 za automatski. Model možete prepoznati po crvenom Supra natpisu na zadnjem braniku. Unutrašnjost je malo drugačija kako bi se stvorio razmak od 1,7 inča između dugmadi na konzoli i ručice mjenjača. Supra za 2023. takođe dobija izmjene vješanja i upravljanja. Tu je i nova funkcija Hairpin+ koja omogućava veću razliku u stepenu okretanja točkova.

Datum objave: 21/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook