Naslovna > Automobili > Fiat > 500X > 500X u sportskom ruhu

FIAT

500X u sportskom ruhu

Nedavno se Fiat Tipo mogao pohvaliti sportskim detaljima na karoseriji, prije nejga su slične elemente dobili modeli 500L i 124 Spider, a FCA grupacija S-Design verziju sada nudi i na modelu 500X...

Nakon prošlogodišnjeg redizajna 500X modela, stigao je red na još malo kozmetičkih promjena koje stižu o okviru S-Design verzije bazirane na Cross i Urban paketima. Promjene stižu u vidu specijalnih boja karoserije, kao i raznih „ukrasnih“ elemenata, te nešto bogatijom opremom. Budućim kupcima će na raspolaganju stajati Gelato White, Cinema Black, Moda Grey ili mat boja Alpi Green.

 


Kada su detalji u pitanju, tu su crne krovne šine, kao i zaštitni elementi na donjim dijelovima branika, a tamne tonove upotpunjuju zadnja zatamljena stakla. Enterijer nije ostao pošteđen promjena, koje stižu u vidu specijalnih presvlaka sjedišta, te nekolicine detalja od eko kože i aluminijuma, ali i matiranih crnih elemenata na komandnoj tabli. Kao standardni dio opreme pojavljuju se svjetlosne jedince koje su u cjelosti izrađene u LED tehnologiji, kožni upravljač, tempomat, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, kao i asistencija za održavanje vozila u okviru saobraćajne trake. Pogonske jedinice čine tri benzinska i tri dizel agregata, snaga se na točkove prenosi putem standardnog manuelng mjenjača, dok je opciono dostuapn i automatski stepen prenosa.

Datum objave: 29/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook