Naslovna > Automobili > McLaren > 600LT > 600LT Coupe by MSO

McLaren

600LT Coupe by MSO

Iako je proizvođač prošle godine najavio da će obustaviti proizvodnju ovog modela, sada imamo priliku da vidimo njegovu unaprijeđenu verziju...

Novi primjerak je proizveden u saradnji sa MSO (odeljenje za specijalne zadatke u okviru kompanije). Vozilo je naručeno od strane McLaren prodajnog salona u Londonu, kako bi obilježili prodaju 1.000 automobila ovog proizvođača od 2011. godine kada je salon otvoren. 600LT posjeduje krov od ugljenikovih vlakana i usisnik za vazduh na krovu, a tu su i laki crni naplaci u crnoj boji, iza kojih se nadziru narandžasta kočiona klješta. Ista boja se provlači i kroz detalje u kabini, poput šavova na sjedištima i upravljaču. Ovaj model posjeduje i MSO Clubsport Pro paket, što podrazumijeva titanijumske vijke za napaltke, trkačka sjedišta od ugljenikovih vlakana i slično.


Nakon zvanične obustave proizvodnje, u ponudi će ostati još 600LT Spider koji će se izrađivati u ograničenoj seriji po cijeni od 223.054 evra u Evropi, bez ikakvih dodatnih opcija koje su brojne. Ipak, svaka opcija sa sobom nosi dodatni trošak. Za njegov pogon je zadužen 3.8-litarski twin-turbo V8 agregat, koji razvija 592 KS (441 kW) i 620 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući čemu automobil do stotke ubrzava za samo 2,9 sekundi. Maksimalna brzina Spider modela je 324 km/h, a kupea 328 km/h.

Datum objave: 20/07/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook