Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 6C > 6C samo koncept ili nešto više?

Alfa Romeo

6C samo koncept ili nešto više?

Italijanski brend je uživao veliku popularnost u periodu između 1927. i 1954. godine, a automobili sa šestocilindarskim agregatima proizvedeni tokom tih godina su nosili oznaku 6C...

Ono što zanima mnoge ljubitelje brenda je svakako činjenica da bi se Alfa Romeo 6C mogla vratiti u život. To je svakako lako moguće, pogotovo ako se u obzir uzmu potezi proizvođača u proteklih nekoliko godina, jer kao što je poznato Alfa Romeo je predstavila ograničenu seriju  modela 8C Competizione i Spider između 2007. i 2010. godine. Dok je ove godine najavljeno da se se model 8C vraća i da bi na tržište trebalo da stigne 2022. godine kao hibridni super automobil sa agregatom montiranim između prednje i zadnje osovine.

 

Ne treba zanemariti ni predstavljanje modela 4C tokom 2013. godine, logičan slijed događaja bi bio i “oživljavanje” serije 6C. Nažalost, zvaničnog saopštenja od strane proizvođača još uvijek nema, zadnja zvanična objava se odnosi na skice virtuelnog koncept modela po imenu 6C Biposto Vision Gran Turismo, koje je kompanija objavila tokom 2014. godine, međutim ubrzo su i odustali od tog projekta. Ipak, jedan italijanski dizajner po imenu Gaspar Kontičeli (koji najvjerovatnije radi za Alfa Romeo) je odlučio da je došlo vrijeme da se ispravi nepravda prema virtulenom koncept modelu. Upravo iz tog razloga je uradio render fotografije ovog modela, a možemo reći da njegov rad izgleda zaista impresivno. Najupečatljiviji su svakako vjetrobransko staklo i aerodinamika. 

 

Datum objave: 13/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook