Naslovna > Automobili > Ferrari > 812 > 840 KS sa Novitec potpisom

Ferrari 812 GTS

840 KS sa Novitec potpisom

Iako je Ferrari sam po sebi gotov proizvod, tuning kuća Novitec uvidjela je potencijal italijanskog ,,konja“, koji sada nakon tretmana raspolaže sa nevjerovatnih 840 KS...

Bilo kakve modifikacije Ferrarija mnogi bi smatrali bespotrebnim, ali ipak u novi izazov upustio se njemački Novitec, koji je pored nadogradnji performansi, poradio i na estetskom dijelu Ferrari 812 GTS modela. Za početak, u srcu propetog konja nalazi se 6,5-litarski V12 sa snagom od 789 KS. Novitec je zahvaljujući novom izduvnom sistemu  i drugim raznim usavršavanjima otključao dodatnu snagu, pa 812 GTS sada raspolaže sa nevjerovatnih 840 KS. Monstruozne cifre omogućavaju i monstruozno ubrzanje koje iznosi 2,8 sekundi od 0-100 km/h uz maksimalnu brzinu od 345 km/h.

 

 


Sa vanjske strane automobil je opremljen sportskim oprugama koje spuštaju Ferrari za otprilike 35 mm. Zajedno sa poboljšanim upravljanjem, Novitec takođe nudi hidraulični uređaj za podizanje prednje osovine za otprilike četiri centimetra jednostavnim pritiskom tastera. Da bi dvosjed sa otvorenim krovom izgledao još atraktivnije zaduženi su Vossen naplatci specijalno dizajnirani za 812. Velika većina ostalih komponenata ovog automobila ostaje netaknuta osim pojedinih karbonskih dodataka rasutih po karoseriji. Nema sumnje da je Novitec napravio još jednom pravi posao sa ionako fantastičnim Ferrari 812 GTS modelom, koji je na ovaj način postao još poželjniji.

Datum objave: 20/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook