Naslovna > Automobili > Porsche > 911 > 911 Speedster najavio serijsku proizvodnju

Porsche

911 Speedster najavio serijsku proizvodnju

Sa Sajma automobila u Parizu stiže sjajna vijest za pristalice Porschea, a pogotovo one kojima je pažnju skrenuo koncept modela 911 Speedstera. Naime kompanija je ovaj koncept predstavila povodom svog 70. rođendana, ali je nedugo zatim objavila da će se isti naći u serijskoj proizvodnji...

Njemački proizvođač se zaista potrudio oko pomenutog modela, pa je isti ljepši od modela i osjetno snažniji od modela 718 Boxter. Iako u Parizu nije doživio svoju premijeru, već je predstavljen u sjedištu kompanije tokom juna mjeseca, iz Porsche su ipak odlučili da se ovaj pažnje vrijedan automobil nađe i na Sajmu automobila u Parizu. Kao što smo već svi zapazili razne nijanse crvene boje su ove godine prisutne  na sajmu, ali Porsche je prvenstveno odabrao crvenu boju po uzoru na originalni model iz 1988. godine. Automobil dodatno krase zanimljivi naplaci veličine 21 col, kao i kožni enterijer, osim toga sve ostalo na ovom konceptu smo već imali priliku vidjeli i ranije.

 


Novi model će se proizvesti u tačno 1,948 primjeraka, što je simbolična brojka godine u kojoj je kompanija nastala, dok će za njegovu proizvodnju biti zaduženo odeljenje kompanije Porsche Exclusive. Na serijskom modellu možemo očekivati meki sklopivi krov, kao i veliki broj “Heritage Design” paketa opreme, koji se očekuju u budućnosti i na drugim modelima ove kompanije. Predstavnici Porschea nisu otkrivali više detalja o serijskom modelu, ali su istakli da će karoserija biti bazirana na modelu Carrera 4 Cabriolet, te da ima branike i haubu izrađene od ugljenikovih vlakana, ali i ovjes sa modela 911 GT3. Očekuje se i da će ovaj model imati atmosferski, bokser šestocilindarski agregat koji će razvijati više od 500 konjskih snaga i koji će biti povezan sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Proizvodnja ovog modela može se očekivati početkom sljedeće godine.

Datum objave: 10/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook