Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > 97 odsto kupaca Flying Spura bira Flying B

Ornament na poklopcu motora Bentley-a je tu već šestu generaciju

97 odsto kupaca Flying Spura bira Flying B

Godine 2006. maskota je redizajnirana i dobila je mehanizam na uvlačenje nakon udara. Tek 2019. godine uvedena je pokrivna ploča...

Brend Bentley jedno je od najstarijih imena u autoindustriji, sa istorijom koja datira još od 1919. godine, a vozila su uvijek dolazila sa prepoznatljivim elementom dizajna koji se nalazi odmah ispred, na poklopcu motora - Flying B. Bentley Flying B je sada na svojoj šestoj iteraciji, jer je  predstavljen u redizajniranom Flying Spuru 2019. godine. Sjajni ukras dizajnirao je Hoe Young Hwang, kojeg je jednoglasno odabrao interni tim u Creweu sa uže liste kandidata za dizajn, kreiran je u obliku prototipa i predstavljen Odboru na odabir. Novi Bentley Flying B došao je sa mnogo inovacija. Prvi je koji se koristi elektronski, prvi koji ima pokrovnu ploču a la Rolls-Royce, i prvi sa jasnim, osvijetljenim krilima.

 

 

 


Kako se ispostavilo, 97 posto kupaca Bentley Flying Spur odlučuje se za ovu opciju kako bi povećali privlačnost svog luksuznog vozila. Prvi Flying B predstavljen je sredinom 1920-ih, koji je bio ukrašen, uspravan mesingani 'B' s krilima koja se drže horizontalno. Tokom Bentleyjeve ere derbija 1930-ih, stvorena je druga manja verzija koja sadrži jednokrilni 'B' nagnut naprijed u stilu Art Deco. Nekoliko modifikovanih verzija je bilo ponuđeno u Bentley modelima do 1970-ih.

 

 

Trenutni Flying B napravljen je od jednog komada nerđajućeg čelika 316 klase koji je sposoban da izdrži ekstremne temperature i otporan je na koroziju. Cijeli proces izrade traje 11 sedmica od početka do kraja. Zatim se šalje u WCM Europe Ltd na montažu, posebno kristalna akrilna krila, ožičenje i sićušne LED diode koje stvaraju tako magičan efekat kada se koriste.

Datum objave: 21/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook