Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > CLA > A35 i CLA 35 proslavljaju 55. godišnjicu AMG-a

Mercedes-AMG

A35 i CLA 35 proslavljaju 55. godišnjicu AMG-a

Ove godine obilježava se 55. godišnjica AMG-a, a Mercedes slavi tu priliku s pregršt specijalnih izdanja...

G 63 Edition 55 predstavljen je prošlog mjeseca, a sada ga slijede Edition 55 verzije A 35 i CLA 35. Trenutno dostupna za naručivanje u Evropi, specijalna izdanja su opremljena AMG Aerodinamičnim paketom koji uključuje prednji difuzor, zadnji spojler i difuzor u stilu oštrice. Modeli su takođe opremljeni paketima AMG Night i Night II, koje odlikuju crne lajsne visokog sjaja primijenjene na retrovizore i okvire prozora. Pridružuju im se crne hromirane izduvne cijevi, zatamnjena stakla i tamne oznake.

 

 

 


Dizajneri se nisu zaustavili na tome jer specijalna izdanja imaju Cosmos Black metalik ili Digital White metalik eksterijer sa 19-inčnim alu napatcima koji imaju mat titanijum sivu završnu obradu. Kupci će takođe pronaći bočne grafike i hromirani poklopac rezervoara za gorivo sa AMG natpisom. Crna tema se nastavlja i u kabini jer tamo vas čekaju AMG Performance sjedišta sa kontrastnim crvenim središnjim dijelovima. Crveni detalji se mogu naći i na osvijetljenim pločama pragova, patosnicama i panelima vrata. Na drugim mjestima, tu su obloge od brušenog aluminija i AMG Performance volan od mikrovlakana sa oznakom „Edition 55“.

 

 

 

Snaga dolazi od poznatog 2,0-litarskog četvorocilindričnog agregata sa turbo punjačem koji razvija 306 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Omogućava modelima da ubrzaju od 0 do 100 km/h za samo 4,7 sekundi, prije nego što postignu ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Datum objave: 21/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook