Naslovna > Automobili > Honda > Acura NSX > Acura NSX – vizuelno i tehničko poboljšanje

Honda

Acura NSX – vizuelno i tehničko poboljšanje

Premijerno predstavljen ovog ljeta u Kaliforniji, nova Honda Acura NSX ovog puta je pozirala pred evropskom publikom na Sajmu automobila u Parizu. Ovaj sportski automobil zasigurno će zainteresovati sve ljubitelje brze vožnje, kao i posjetioce sajma, pogotovo ako se u obzir uzmu tehnička, ali i vizuelna poboljšanja koja su jasno primjetna na novom modelu...

Japanski proizvođač se očigledno potrudio da impresionira sve pristalice brze vožnje, pa je dosta truda uložio u prisutna poboljšanja na novom Honda Acura NSX modelu koji će sada brže nego ikad juriti stazama. Kada je vizuelni identitet u pitanju, spoljašnji dio automobila dobio je osvježenje u vidu poboljšanog izgleda maske, kao i prednje, ali i izlazne mrežice zadnjeg branika koje su sada drugačije stilizovane, a tu je i opcioni spojler od ugljenikovih vlakana. Što se enterijera tiče, kabina je dobila dodatnu crvenu boju i indigo plavu kožu i alkantaru.

 

Da bi ove mehaničke promjene došle do izražaja, unaprjeđen je pogon na svim točkovima, kao i na vješanju i upravljanju što će vožnju učiniti udobnijom. Nova Honda stiže sa kalibrisanim softverom centralne upravljačke jedinice Sport Hybrid SH-AWD pogonskog sistema, ali i električnog servo upravljača, programa elektronske stabilnosti kao i aktivnih magnetorheoloških amortizera. Na modelu su prisutni i specijalno razvijeni pneumatici Continental SportContact 6 sa visokim performansama, koji osiguravaju više dinamike i bolju povratnu informaciju pri kočenju, u krivinama i pri ubrzanju. Za pokretačku snagu zadužen je twin-turbo V6 agregat, koji ima radnu zapreminu 3,6 litara, opremljen unapređenim brizgaljkama goriva, i filterom čestica, ali su i turbo punjači unapređeni kako bi ispunjavao Euro 6d-TEMP standarde. Proizvodnja nove Honde NSX počela je u avgustu ove godine, a prvi primjerci će kupcima biti dostavljeni prije početka naredne godine.

Datum objave: 11/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook