Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Adrien Loron pobjednik biciklističkog spusta

Red Bull

Adrien Loron pobjednik biciklističkog spusta

Francuski biciklista je pobjednik četvrtog izdanja utrke Red Bull Monserrate Cerro Abajo, održanog prošle sedmice u Bogoti, glavnom gradu Kolumbije...

Red Bull Monserrate Cerro Abajo je biciklistička utrka kojoj nema premca, najduži i jedan od najtežih biciklističkih spustova u urbanoj sredini na planeti. Beskrajni nizovi stepenica na brdu pored kolumbijske prijestonice su savršen teren za ovaj jedinstveni izazov.Spust vodi niz vijugavu stazu dugu preko 2.400 metara, kroz uske i strme uličice, preko oštrih zavoja i skakaonica. Na stazi se nalazi više od 1000 stepenika i 27 prepreka. Učesnici polaze sa vrha brda smještenog 3.152 metra iznad površine mora.

 

 

 

Trka je 2019. godine ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduži biciklistički spust u urbanom okruženju na svijetu. Takmičenje je ove godine okupilo 21 vrhunskog vozača iz osam zemalja, a pobjeda je pripala francuskom biciklisti Adrienu Loronu, koji je sa vremenom 4:31,485 ujedno postavio novi rekord utrke. Drugoplasirani je bio Kolumbijac Jhony Betancurth sa svega 0,8 sekundi zaostatka za pobjednikom, dok je treći bio još jedan domaći takmičar, Rafael Gutierrez. „Ova staza vas stvarno 'protrese' i cijelo vrijeme vas baca na sve strane. Morate držati pravac, što je jako teško. Nivo takmičenja je sjajan, mnogo je mladih ljudi, svi su odlični, imaju dobru tehniku i uvijek žele napredovati. Danas je bio sjajan dan za mene. Treći put učestvujem u ovoj utrci, i za ovaj izazov sam se pripremio i fizički i mentalno“, izjavio je Loron nakon pobjede.
 

Datum objave: 19/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook