Naslovna > Teme > Alfa Romeo: 110 godina neprikosnovene istorije

Alfa Romeo

Alfa Romeo: 110 godina neprikosnovene istorije

24. juna se obilježava 110 godina istorije brenda Alfa Romeo, tokom kojih je brend pratio vozače na terenu za trke i na putu emocija.

 

Za ovu godišnjicu, Centro Stile Alfa Romeo je dizajnirao novi logo, vjeran najprepoznatljivijim elementima brenda, broj „110“ predstavlja grafički dinamički prikaz prelaza iz prošlosti u budućnost. Tokom godine održaće se niz manifestacija, od trke Hiljadu milja (Mille Miglia) i Festivala brzine Goodwood do proslava u muzeju (Museo Storico). Godišnjica brenda Alfa Romeo je veliki dan i za njegove bezbrojne ljubitelje, bilo da su članovi njegovog kluba tzv. Alfiste,  ili ne. Predviđeno je zatim da se izda nekoliko bogatih publikacija kako bi se dočarali najznačajniji trenuci brenda Alfa Romeo između 20. i 21. vijeka, pored nikada ispričanih priča. Alfa Romeo je neizostavni dio svjetske istorije automobila. Ovaj proizvođač je prirastao srcima ne samo svojih poklonika (kol. fanova), nego i svih ljubitelja automobila.

 

 

 

24. juna 2020. godine, brend Alfa Romeo će obilježiti novi prestižni jubilej: proslaviće 110 godina prepoznatljivih po  tehnološkim inovacijama, sportskim uspjesima i nezaboravnim kreacijama na četiri točka. Kako bi proslavili događaj, Centro Stile Alfa Romeo je kreirao novi logo koji će se nalaziti na automobilima i kako bi podržao sve brojne inicijative brenda tokom manifestacija planiranih u 2020. godini. Sve aktivnosti i proslave tako važnog rođendana u samo jednom danu ne bi bilo izvodljivo, stoga je brend odlučio da iznenadi sve svoje mnogobrojne ljubitelje bogatim kalendarom manifestacija. I to nije sve. Potpuno nove publikacije će preneti neispričanu priču brenda Alfa Romeo, uključujući i onu van svijeta automobilizma, iz različitih oblasti: zanimljivosti, anegdote i više priča o istorijskom i društvenom razvoju Italije. Na kraju, istorija brenda Alfa Romeo je isprepletena onim najboljim italijanskim duhom i sažima taj karakter, pored dobro poznatog tehničkog i umjetničkog naslijeđa.

 

Novi logo „110 Alfa Romeo“

 

U čast 110. godišnjice, Centro Stile Alfa Romeo je napravio poseban logo koji sažima snagu brenda, onu jedinstvenu sposobnost da spoji tehnologiju, užitak vožnje i ljepotu. Nastavljajući se na proslave stogodišnjice, sam broj daje oblik logou. Prve dve brojke „1“ su predstavljene u perspektivi koja daje broju izgled prelaska iz prošlosti u sadašnjost, što dostiže vrhunac u brojci „0“. Jedan od najkarakterističnijih i najprepoznatljivijih elemenata logoa Alfa Romeo se može vidjeti unutar brojke „0“ – Biscione (velika zmija). Datum osnivanja i trenutna godina, 1910-2020, kompletiraju donji dio kruga. Na ovaj način, brojevi će zajedno sa čuvenim obilježjima udahnuti život odmah prepoznatljivom, elegantnom brendu, kao što je to slučaj sa svakim automobilom koji nosi Alfa Romeo logo.

 

Muzej brenda Alfa Romeo, Il Museo Sorico Alfa Romeo, centar proslava

 

Postoji samo jedna moguća lokacija za tako veliki događaj: 24. juna, Il Museo Storico Alfa Romeo će ugostiti i klubove i ljubitelje. Prestižni prostor za najznačajnije kreacije brenda predstavlja opipljivi most između era i generacija. Tamo svako može da izrazi i podijeli svoju strast duvanjem u 110 treperavih svjećica. Ljubitelji brenda imaće mnoštvo prilika oko tog datuma da proslave godišnjicu brenda i imaće priliku da dožive slavnu istoriju koja je stalno okrenuta ka budućnosti.

 

Alfa Romeo strast na velikim automobilskim festivalima

 

Alfa Romeo je oduvek bio ključni deo velikih manifestacija u sportskom i automobilskom kalendaru. Na primer, povezanost sa trkom Hiljadu milja (Mille Miglia), koja iz godine u godinu jača kroz takmičenje, pobjede i podršku javnosti. Prošle godine Alfa Romeo je osvojio prva dva mjesta na podijumu, osvojivši takođe sponzorski timski trofej. Videti dragulje poput modela 6C 1500 SS iz 1928. godine, 6C 1750 Zagato iz 1929. godine i 6C 1750 SS Young iz 1929. godine na najprepoznatljivijim ulicama i lokacijama u Italiji je poseban prizor, ali na 110. godišnjici, od 13-16. maja na stazi Breša-Rim-Breša vidjećemo i model „Red Arrow“/“Freccia Rossa“, a prije ove istorijske trke biće organizovano slavlje koje se ne smije propustiti. Iznenađenja će biti i na manifestaciji Goodwood, gdje će se od 9-12. jula održati renomirani Festival brzine, omiljen među fanovima četvorotočkaša širom svijeta. Alfa Romeo će biti počasni gost i dobiće priznanje za svoju godišnjicu u parku oko imanja Goodwood i tokom legendarne trke uspinjanja uz brdo. Ove i mnoge druge različite manifestacije tokom godine prepune proslava će igrati ulogu u konsolidaciji legende ovog brenda i entuzijazma vozača koji odluče ne samo da sjednu za njegov volan, automobila koji je stvoren za uživanje u vožnji, i da zadovolji strast vozaća. Od 1910-2020. godine, naša putanja je sadržala kombinaciju međunarodne popularnosti brenda, motora, tehnologije, adrenalina, istorije i zabave: godišnjica i rođendan brenda Alfa Romeo je veliki dan i za sve.

 

 

 

Datum objave: 10/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook