Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Alfa Romeo, DS i Lancia zajedno razvijaju modele

Stellantis

Alfa Romeo, DS i Lancia zajedno razvijaju modele

Spajanjem FCA i PSA grupacija otvorila se mogućnost za nove saradnje unutar novoformirane kompanije, pa će tako premijum brendovi Alfa Romeo, DS i Lancia zajedno raditi na razvoju modela za 2024. godinu...

16. januara je rođen Stellantis kao četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu. Novoformirana kompanija broji više od 10 brendova i obećala je da će svaki od njih dobiti svoju priliku da uspjeh. Ispostavilo se da će neki od njih stvoriti novu saradnju kako bi zajedničkim snagama razvijali nove modele. U pitanju su premijum brendovi DS, Lancia i Alfa Romeo koji će sarađivati na zajedničkom razvoju generacije automobila koja će biti predstavljena 2024. godine. Direktor proizvoda DS-a potvrdio je da će tri brenda dobiti pogonske sisteme i tehnologije koje neće biti dostupne u glavnim modelima Stellantisa.

 

 


U DS-u poručuju kako sarađuju sa italijanskim kolegama po pitanju specifičnih modula, pogona i drugih karakteristika kako bi istakli premijum epitet i razlikovali se od drugih brendova. Modeli Lancije, Alfa Romea i DS-a koji su još ranije pojedinačno razvijani biće predstavljeni svakako u narednih nekoliko godina. Za sada nije poznato kakve modele možemo očekivati iz ove saradnje. Ostaje i pitanje da li će se Lancia zadržati sa samo jednim modelom i to isključivo na domaćem tržištu ili će dobiti novu tehnologiju i platformu. Ne treba zaboraviti da je Lancia samo sa Ypsilon modelom uspjela premašiti prodaju Alfa Romea u cijeloj Evropi. To pokazuje potencijal brenda, te ostavlja nadu za nešto više.

Datum objave: 06/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook