Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Stelvio > Alfa Romeo otvorio knjigu narudžbi sa Stelvio

Alfa Romeo

Alfa Romeo otvorio knjigu narudžbi sa Stelvio

Za tek predstavljeni, prvi Alfa Romeo SUV, model Stelvio otvorena je knjiga narudžbi za evropske kupce.

Alfa Romeo ima velike prodajne ambicije sa prvim SUV modelom u istoriji, Stelviom. Kao što smo ranije pisali premijera se dogodila na sajmu automobila u Los Angelesu. Istina, za top verziju označenu kao Quadrifoglio cijena još nije objavljena ali jeste za ediciju First Editon. Za nju će evropski kupci trebati izdvojiti 57.300 eura. Cijena nagovještava da je oprema raskošna iako se ne radi o top verziji. Pogonski motor daje 280 KS a opterećen je sa ukupnom masom od 1.7 tona. Proračuni ali i testovi otkrivaju da se iz stanja mirovanja do 100 km/h stigne za sportskih 5,7 sekundi.

 


Za dobru trakciju zadužena je transmisija koja distribuciju snage vrši na obje osovine. U skladu sa modernim vremenima mjenjač je automatski. U njegovom se kućištu nalazi 8 stepeni prenosa čiji su stepeni prenosa raspoređeni tako da se uvijek maksimalno koriste raspoloživi potencijali motora. U ovom paketu serijski dolaze točkovi od 20 inča sa adekvatno namontiranim gumama.
Tvorci tvrde da Stelvio ima najbolje dinamičke osobine u klasi. Pretpostavlja se da će najsnažnija verzija Quadrifoglio snažna 510 KS do registracije koštati, približno, 70.000 eura...

Datum objave: 19/01/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook