Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > 4C > Alfa Romeo predstavlja produkcijski 4C

U Ženevi

Alfa Romeo predstavlja produkcijski 4C

Iako je do najveće smotre automobila na svijetu ostalo još pet mjeseci, već sada se špekuliše šta bi posjetioci mogli vidjeti u Ženevi naredne godine. Alfa Romeo bi trebala predstaviti produkcijsku verziju modela 4C

Jedan od najljepših konceptnih automobila u posljednje vrijeme je, bez sumnje, Alfa Romeo 4C. Nakon što je koncept oduševio publiku, iz Alfe su najavili produkcijsku verziju, koja bi najvjerovatnije trebala biti predstavljena naredne godine u Ženevi.

 

Produkcijska verzija modela 4C od izuzetne je važnosti za Alfu Romeo, s obzirom na činjenicu da će upravo ovaj model oživjeti brand u SAD-u. Ako 4C svjetlo dana ugleda u martu u Ženevi, u SAD-u bi mogao biti do kraja naredne godine, a u Europi mnogo prije. No, ukoliko Alfa Romeo ne predstavi ovaj automobil na ženevskoj smotri četverotočkaša, to bi se onda moglo desiti u septembru naredne godine u Frankfurtu.  Očekuje se da će Alfa Romeo 4C ispod poklopca motora imati 1.8 litarski agregat uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom. Ubrzanje do 100 km/h  ovako konfigurisane Alfe Romeo 4C, trebalo bi biti oko 4.5 sekundi. Ostali detalji nisu poznati, ali potpuno razotkrivanje se očekuje naredne godine. 

Datum objave: 30/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook