Naslovna > Vijesti > Alfieri stiže naredne godine?

Maserati

Alfieri stiže naredne godine?

Ovaj talijasnki proizvođač sportskih i trkaćih automobila tenutno se nalazi u vlasništvu FCA grupacije, a najavio je novi model…

Iako je koncept ovog sportskog automobila predstavljen još prije 5 godina, on bi se u predprodukcijskoj proizvodnji mogao naći tek 2020. godine. Kompanije se još uvijek nije konkretno oglasila o ovom modelu, ali je saopštila da će u toku godine obaviti pripreme u fabrici, smještenoj u Modeni za proizvodnju novog sportskog automobila. Kompanija je prošle godine saopštila da je u planu coupe i kabrio verzija koja bi trebala da zamjeni aktuelne GranTurismo i GranCabrio modele.


Inače, koncept Alfieri je premijerno prikazan na Sajmu automobila u Ženevi tokom 2014. godine, da bi planovi za produkcijski model bili saopšteni kasnije iste godine. FCA grupacija u sklopu koje ovaj brend posluje, tada je saopštila da će serijska verzija pojaviti do 2018. godine. Planom je bio predviđen V6 agregat u tri varjante sa po 410, 450 i 520 ks. Kod osnovne verzije pogon bi se nalazio samo na zadnjoj osovini, dok bi u preostale dvije bio zastupljen 4x4. Do sada nije došlo do realizacije ovog projekta, pa se nadamo da će se nove najave o proizvodnji konačno obistitniti.

Datum objave: 13/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook