Naslovna > Automobili > Alfa Romeo > Giulia > Alfinom sedanu titula sportskog automobila godine

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Alfinom sedanu titula sportskog automobila godine

Magazin AUTO BILD SPORTSCARS proglasio je Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio za pobjednika u kategoriji „Sedani i karavani/kombiji“ (Sedans and Station Wagons/Vans)…

Najjača verzija modela Giulia odnijela je sa pobjedom nad 23 konkurenta ponijela titulu ,,Sportski automobil godine“ prema izboru magazina Auto Bild Sportscars. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio naslijedila je tako model Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, koji je bio pobjednik u svojoj kategoriji u takmičenju časopisa AUTO BILD SPORTSCARS prije tačno godinu dana. Ne samo da su oba vozila osvojila istu nagradu, već ih i pokreće identični V6 biturbo benzinski motor, koji proizvodi 375 kW (510 KS). Giulia Quadrifoglio je tako još jednom potvrdila autentičnost izražavajući snažne performanse i prepoznatljiv italijanski stil.

 

 


Njene sportske performanse garantuje snažni 2,9-litarski V6 Bi-Turbo motor koji je 100% od aluminijuma, sposoban da razvije 510 konjskih snaga i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 2. 500 obrtaja po minutu. Isporuka energije točkovima odgovornost je Alfa Active Torque Vectoring sistema za vektorisanje obrtnog momenta. Osmobrzinski automatski prenos kalibrisan je tako da optimizuje fluidnost u vožnji i komfor. U RACE režimu, Giulia izražava svoj puni potencijal mijenjajući stepene prenosa brzinom munje, za samo 150 milisekundi.

 

Na takmičenju za „Sportski automobil godine“, urednici časopisa AUTO BILD SPORTSCARS predstavili su čitaocima izbor od 117 savremenih modela vozila u 10 takmičarskih kategorija, od malih automobila do SUV-ova, u standardnim i unaprijeđenim verzijama.

Datum objave: 16/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook