Naslovna > Automobili > Volkswagen > Arteon > Alltrack varijanta za kinesko tržište
FOTO GALERIJA (6)

VW Arteon/CC

Alltrack varijanta za kinesko tržište

Nakon poteškoća izazvanih pandemijom virusa korona, automobilska industrija se našla u finansijskim problemima. Ovi problemi kao da su zaobišli Volkswagen koji ulaže znatna sredstva u razvoj novih modela...

Dobar primjer ove prakse je T-Roc Convertibile SUV model koji je zbog aktuelnih dešavanja prošao gotovo nezapaženo, a sada je na putu karavanska varijanta Arteona. Otkrivanje ovog karavanskog modela je najavljeno za 24. juni, ali zahvaljujući ljubaznosti kineskog fotografa sada znamo šta možemo očekivati. Zanimljiva činjenica je ta da Arteon na kineskom tržištu nosi staru oznaku CC. Po svemu sudeći varijanta za kinesko tržište se bazira na Alltrack konfiguraciji sa podignutim ovjesom i plastičnom zaštitom za karoseriju. Ostaje da se vidi da li će i verzija za evropsko tržište biti bazirano na sličnoj „terenskoj“ platformi ili će Stari kontinent dobiti tradicionalnu varijantu. Prema ustaljenim normama, trebao bi uslijediti performantni Arteon R Shooting Brake za koji ovakva robusna varijanta nema previše smisla.

 

 

 

Prema mišljenju pojedinih, Arteon/CC Shooting Brake bi bio „suvišan proizvod“ jer se poklapa sa modelom Passat Variant/Alltrack.  Međutim VW vjeruje da postoje ljudi koji su spremni da izdvoje veću sumu novca za isti automobil, ali sa malo više stila. Arteon je razvijen upravo iz tog razloga. Vanjski stil ne iznenađuje svojim dizajnom, jer je ovakav izgled bio za očekivati. Ovdje na slikama su prikazani modeli dva nivoa opreme, a model u kukurma žutoj nijansi će vjerovatno biti R-Line sa svim pripadajućim „asesoarima“.

 

 

 

 

Bijeli model koji nosi oznaku 330 TSI ima dvolitarski turbo benzinski agregat od 184 KS, dok žuti sa oznakom 380 TSI „nosi“ turbo četvorocilindraš od 220 KS. U Evropi bi spomenuti Arteon R mogao biti opremljen pogonskom jednicom Golfa R od 330 KS. Svi detalji oko novog Arteona bi se trebali znati za nekoliko dana, na zakazanoj premijeri.

Datum objave: 19/06/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook