Naslovna > Auto moto sport > Alonso: Moramo biti bolji u kvalifikacijama

F1

Alonso: Moramo biti bolji u kvalifikacijama

Vozač Ferrarija naglašava činjenicu da su rezultati njega i timskog kolege mnogo bolji na utrkama nego na kvalifikacijama

Ferrari je u Koreji izgledao prilično dobro, pogotovo u utrci i to u momentu kada su sa najmekših prešli na mekanu komponentu guma. Svi su to primjetili, pa čak i vozači ovog tima. Alonso je odmah podcrtao činjenicu da se Ferrarijev bolid ove sezone mnogo bolje ponaša za vrijeme same utrke nego prilikom kvalifikacija.

 


„Utrka u Koreji bila je vrlo izjednačena, kao i dobar dio drugih utrka ove sezone. Očito je da su Red Bull i McLaren i dalje jači od nas u kvalifikacijama, ali u nedjelju smo ponovo dokazali da smo u boljoj formi i da im možemo biti konkurencija.

 

Na početku je bilo teško parirati vodećim jer su najmekše gume već nakon par krugova počele uzrokovati podupravljanje, a situaciju je dodatno pogoršala vožnja u koloni . Kada smo prešli na 'žute' gume došla je i brzina. S čistom stazom mogao sam maksimalno pritiskati, ali do tada je prošlo već previše vremena da bi mogao ozbiljnije napasti skupinu koja se borila za mjesta na podiju. Zato sam i rekao da se predajem preko radio veze. Dvadeset krugova vozio sam na limitu i jednostavno nam je ponestalo vremena za pravi napad", rekao je Alonso.
"Moramo pokušati sve kako bismo poboljšali učinkovitost na kvalifikacijama, a uvjeren sam da ćemo do kraja sezone dati sve od sebe kako bi stigi do pobjede. Štoviše, trudit ćemo se u radu na razvoju bolida za sljedeću godinu, isprobavat ćemo nove komponente i možda iskušati neke nove ideje u pogledu strategije", dodao je.

Datum objave: 18/10/2011
Komentarišite ovaj članak


Stanje na putevima

Partneri

Auto Shop Magazin

TV Emisija ASM Plus

 

Facebook