Naslovna > Automobili > Ford > Mustang > Američka legenda dobija tehničku i stilsku nadogradnju u Evropi

Ford Mustang Mach-E

Američka legenda dobija tehničku i stilsku nadogradnju u Evropi

Ford je povećao mogućnosti vuče električnog crossovera u evropskim specifikacijama. I modeli sa pogonom na zadnje točkove i sa pogonom na sve točkove opremljeni većom baterijom od 91 kWh sada mogu vući do 1.500 kilograma, što je za 500 kg više nego ranije...

Novi Ford Mustang sportski automobil samo što nije stigao i gotovo svi u automobilskoj industriji pričaju o S650 generaciji poni automobila. U međuvremenu, Ford takođe tiho predstavlja niz unaprijeđenja za svog potpuno električnog rođaka u Evropi, gdje Mustang Mach-E dobija bogatiju standardnu opremu, stilska podešavanja i druga manje značajna poboljšanja. Počevši od sigurnosnih sistema, električni crossover sada dolazi kao standard s kompanijskim Intelligent Automated Cruise Control 2.0. Ovaj sistem može podesiti brzinu vozila ne samo prema ograničenjima brzine koja su prvobitno zapisana u navigacionom sistemu, već i prema nadolazećim krivinama i skretanjima. Sigurnosni sistem koristi informacije koje je prikupila kamera okrenuta prema naprijed i kombinuje ih sa podacima iz navigacionog sistema.

 

 

 


Budući kupci Mustanga Mach-E će rado saznati da sada postoje dodatne opcije, uključujući Premium nivo opreme koji je sada dostupan i u RWD i AWD konfiguraciji. Ova klasa dolazi sa naplatcima od 19 inča, prilagodljivim LED prednjim svjetlima sa funkcijom automatskog dugog svjetla, električnim sjedištima vozača i suvozača i crvenim kočionim čeljustima u kombinaciji s crnim vanjskim detaljima. Dve nove boje eksterijera su dodate portfoliju – Vapor Blue i Carbonized Grey, kao i dva nova dizajna točkova, takođe.

 


Čini se da je proizvođač veoma zadovoljan performansama Mustanga Mach-E na evropskom tržištu, jer se EV prodavao više od sportskog automobila Mustang sa motorm sa unutrašnjim sagorijevanjem. Što je još važnije, oko 80 posto kupaca Mustanga Mach-E dolazi iz drugih marki automobila i novi su u Fordu. Proizvođač kaže da je "učinio prvi SUV član porodice Mustang još primamljivijim za sve veći broj kupaca spremnih da prigrle električnu revoluciju."

Datum objave: 13/09/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook