Naslovna > Automobili > Jeep > Wrangler > Američki SUV dobija osvježenje

Jeep Wrangler

Američki SUV dobija osvježenje

Ove godine obilježava se Jeep-ova 80. godišnjica, kako bi proslavili osam decenija robusnih terenaca 4x4, američka marka je ažurirala svoj dugogodišnji model Wrangler...

Wrangler je poznat po svojoj kombinaciji retro inspirisanog dizajna i premoćnih terenskih sposobnosti, a novo ažuriranje ima za cilj da nadogradi terensku sposobnost modela, istovremeno poboljšavajući sigurnost i efikasnost. Za 2021. godinu Jeep je pojednostavio liniju Wrangler, sa poznatim 2.0-litarskim turbobenzinskim motorom koji je sada jedini pogonski sklop u ponudi. Kao i u prethodnom automobilu, on proizvodi 268 konjskih snaga, snaga se na točkove prenosi automatskim mjenjačem sa 8 stepeni, a iz ponude je isključen manuelac. Novi Wrangler standardno dobija dodatnu sigurnosnu tehniku, uključujući prilagodljivi tempomat "stop and go", kočenje u slučaju nužde i automatsku funkciju dugih svjetala.

 

 

 

 

 


Eksterijer novog modela takođe je dobio određene novine. Tako da prigodni model izmjenjenu rešetku obojenu neutralno sivom, metalik bojom, izmjenjen dizajn prednjih svjetala, uključujući svjetla za maglu, kao i jedinstvene 18-inčne naplatke s detaljima Granit Crystal. LED farovi su takođe ugrađeni, zajedno sa tvrdim krovom u boji karoserije i značkom 80. godišnjice na lukovima prednjih točkova. Jedinstvena pločica na zadnjim vratima vrata takođe označava posebno izdanje modela. Izdanje povodom 80. godišnjice takođe je opremljeno najnovijom Jeepovom tehnologijom enterijera, poput 8,4-inčnog infotainment ekrana osjetljivog na dodir s navigacijom, Apple CarPlay i Android Auto, zajedno s alpskim stereo uređajem s devet zvučnika. Novi Wrangler dostupan je za naručivanje već po cijenama od 58,000 eura za model s dvjema vratima, pa sve do 63.000 eura za model sa četvero vrata.

Datum objave: 24/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook