Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > AMG S63 Cabrio još luksuzniji
FOTO GALERIJA (7)

Mercedes

AMG S63 Cabrio još luksuzniji

Vilner je izradio „jastučiće“ sa bočnih strana od braon, perforirane kože, a isti materijal je primjenio i na panele vrata te na centralnu konzolu. Čak je redizajnirao i ključ da ide u skaldu sa tim promjenama...

Tjuner iz Bugarske Atanas Vilner i njegov tim za svoj novi projekat izabrali su Mercedesov model AMG S63 Cabrio i tako njegov unutrašnji izgled učinili potpuno drugačijim. Fabrički dizajn ovog najluksuznijeg i najskupljeg kabrioleta sa četiri sjedišta sasvim odgovara njegovom status ali je ponekada potrebno samo malo da to isto vozilo izgleda mnogo drugačije, a kako Vilner kaže „i bolje“. Prema njegovim riječija on je S63 „vizuelno unaprijedio“. S obzirom da su dizajneri Mercedesa uložili veliki trud u kreiranje enterijera ovog modela, pogotovo njegovih sjedišta koja su možda i najbolja na tržištu, Vilner je njihov središnji dio ostavio takav kakav jeste.

 

 

Međutim, izradio je „jastučiće“ sa bočnih strana od braon, perforirane kože, a isti materijal je primjenio i na panele vrata te na centralnu konzolu. Čak je redizajnirao i ključ da ide u skaldu sa tim promjenama. Ono što je ostalo nepromijenjeno je motorizacija. Ovog Mercedesa i dalje pokreće twin-turbo V8 pogonski agregat radne zapremine 5,5 litara koji razvija 585 ks i 900 Nm obrtnog momenta. Ta snaga se putem sedmostepenog mjenjača šalje svim točkovima, te AMG S63 brzinu od 0 do 100 km/h  postiže za samo 3,9 sekundi. Krov se sklapa za svega dvadeset sekundi. 

Datum objave: 30/05/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook