Naslovna > Tehnika > Aplikacija za pametne telefone „Volvo on Call“

Volvo Cars

Aplikacija za pametne telefone „Volvo on Call“

Ova aplikacija od sada vozačima plug-in hibrida omogućava uvid u uzorke vožnje na električni pogon

Mogla bi se nazvati brojilom koraka za elektrificirane automobile: vozači plug-in hibridnih automobila Volvo sada mogu dobiti nov uvid u svoje uzorke vožnje na električni pogon budući da je Volvo Cars u svojoj aplikaciji za pametne telefone „Volvo on Call“ na svim tržištima uveo niz novih funkcija. Dodatnim funkcionalnostima Volvo Cars namjerava i dalje poticati vozače plug-in hibrida Volvo kako bi što bolje napunili bateriju vozila i vozili potpuno električno i želi uopšteno povećati zanimanje za prednosti električnih automobila i održivu mobilnost.

 

 

 

 

Nova i unaprijeđena aplikacija „Volvo on Call“ vozačima omogućuva uvid u to koliku su udaljenost prešli u potpuno električnom načinu vožnje te u svoju potrošnju električne energije i goriva, a i druge podatke. Kasnije ove godine usluga će dodatno vozačima pružati mogućnost pregleda uticaja njihove vožnje na njihov ugljenički otisak, a i procjenu troškova goriva koje su uštedili vožnjom u potpuno električnome načinu.

 

 

„Želimo da aplikacija „Volvo On Call“ olakša život vama kao korisniku te omogući prisnije iskustvo“, rekao je Ödgärd Andersson, glavni direktor digitalizacije. „Budući da automobil postaje sve više povezan, povećava se potencijal aplikacije, zato namjeravamo s vremenom pobrinuti se za to kako bi aplikacija postala toliki dio kompanije Volvo, koliko su i njeni automobili.“

 

 

 

 

Za odgovarajuće modele Volvo Recharge, kupljene u periodu ponude, platforma će obavještavati vozače i o stanju povrata za električnu energiju iz prošle godine*. Recharge je krovni naziv za sva vozila Volvo koja sadrže punjivu bateriju, s potpuno električnim i plug-in hibridnim pogonom.

 

 

 

 

Nove funkcionalnosti „Volvo on Call“ stoje na raspolaganju za sve modele plug-in hibrida Volvo koje karakterišu ugrađene platforme SPA i CMA i koji su u prodaji od 2015. godine, u 47 zemalja svijeta u kojima funkcioniše „Volvo on Call“.

 

 

„Kao što brojilo koraka potiče ljude da više vježbaju, vjerujem da će aplikacija ljudima omogućiti bolji uvid u njihove uzorke vožnje, a s tim i vožnju na održiviji način“, rekao je Björn Annwall, voditelj EMEA u kompaniji Volvo Cars. „Na plug-in hibride gledamo kao na „djelimično električne automobile“ koji podstiču promjene u ponašanju ljudi i pomažu u prelasku na potpuno električne automobile.“

 

 

Volvo Cars je prvi priznati proizvođač automobila koji se obavezao na potpunu elektrifikaciju i dugoročnu budućnost bez tradicionalnog motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Sad je već vodeći na tržištu po pitanju prodaje plug-in hibrida, koja predstavlja gotovo 25 posto ukupne prodaje Volvo Cars u Europi.

 

 

U narednih pet godina Volvo Cars predstaviće paletu potpuno električnih automobila, što će odgovarati njegovim ambicijama da bi do 2025. godine svjetska prodaja potpuno električnih automobila dostigla 50 posto, uz ostale hibride. S proizvodnjom svog prvog potpuno električnog automobila, XC40 Recharge P8, počinje ove godine u Ghentu u Belgiji.

 

 

 

 

Svaki model Volvo iz trenutne ponude uključuje mogućnost Recharge, od maloga XC40 SUV, automobila serije 60 do vodećeg vozila kompanije, velikog XC90 SUV. Volvo Cars je jedini proizvođač automobila koji nudi plug-in verzije za sve modele iz svoje palete vozila. Ažuriranje aplikacije „Volvo on Call“, koje objavljujemo danas, pripremljeno je na osnovu povratnih informacija korisnika, a Volvo Cars će razvijati platformu i ubuduće, kao i oblikovati uslugu u skladu sa prijedlozima korisnika.

 

 

* Uslovi se razlikuju s obzirom na tržište.

Datum objave: 25/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook