Naslovna > Vijesti > Apple automobil na čekanju do 2021. godine

Apple

Apple automobil na čekanju do 2021. godine

Pompezno najavljivani ulazak u autoindustriju Apple prolongirao do 2021. Očigledno je da se ambiciozan plan ne odvija bez problema.

Apple je ranije, pomalo stidljivo, najavljivao ulazak u autoindustriju da bi ubrzo u svoje redove doveo nekoliko vodećih stručnjaka. Ubrzo je objavljeno kodno ime automobila Project Titan te da će, očekivano, imati potpuno električni pogon. Nikoga nije posebno iznenadila informacija da će Project Titan biti autonomno vozilo jer se od uvijek revolucionarnog Applea ništa drugo nije ni očekivalo.

 


Trenutno je projekt na papiru. Još uvijek se traži lokacija za podizanje razvojnog pogona iz kojeg će izaći prvi prototip. Kada sve bude spremno za proizvodnju uključiti će se kompanija Magna Steyr koja je u autoindustriji ostavila neizbrisiv trag.
Prvobitni plan je predviđao predstavljanje finalne verzije za 2019. godinu ali je, po posljednjim informacijama, sve pomaknuto za dvije godine jer se pored razvoja automobila treba razviti sistem iznajmljivanja vozila kao i servisna mreža.

Datum objave: 26/07/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook