Naslovna > Tehnika > Apple u partnerstvu sa Boschom

Autonomni automobili

Apple u partnerstvu sa Boschom

Iako su Appleovi planovi za proizvodnju autonomnog automobila reducirani od projekta se ne odustaje.

Apple je svojevremeno objavio da odustaje od proizvodnje vlastitog autonomnog automobila ali da će i dalje nastaviti sa razvojem tehnologije za samostalnu vožnju. Zbog nesuglasica inženjerskoi vlasničkog  tima mnoga su zvučna imena iz svijeta auto industrije napustila projekt iako su u Apple na pompezan način dovedena iz redova svjetski priznatih proizvođača automobila.


Prema posljednjim informacijama Apple je za BOSCH-om sklopio Ugovor o dobavljanju i razvijanju specifičnih elektronskih komponenti. Realizacija projekta počela je u februaru mjesecu ove godine.
Apple nije dao nikakve službene informacije ali drugi partner BOSCH je potvrdio navode medija da jaka saradnja itekako postoji.


Trenutno raspoloživa, zajednički razvijena, tehnologija ugrađivati će se u automobil nekog drugog proizvođača. To se odnosi na testnu fazu a potom se može očekivati i vlastito Appleovo vozilo.
Ono što se pretpostavlja jeste da će Apple sa svojim partnerima tehnologiju za autonomne automobile prodavati na slobodnom tržištu...

 

Datum objave: 05/04/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook