Naslovna > Vijesti > Aston Martin Zagato Coupe

Aston Martin

Aston Martin Zagato Coupe

Aston Martin je potvrdio proizvodnju limitirane serije Zagato Coupe koja će premijerno biti otkrivena na prestižnom Concorso d'Eleganza u Villa d'Este u Italiji.

Plodonosna saradnja između Aston Martina i radionice Zagato se nastavlja. Za događaj koji je odavno poprimio kultni status, Concorso d'Eleganza, najavljena je premijera modela Vanquish Zagato Coupe. Serija je limitirana na 99 primjeraka što je sasvim dovoljno da se udovolji željama bogataša. A baš je takva klijentela najbrojnija u Villa d'Este u Italiji.

 


Zagato je maksimalno oplemenio standardni Vanquish pa se cijana od 730.000 $ može smatrati kao realna. Ono što je za Aston Martin važnije jeste činjenica što cijena potencijalnim kupcima neće predstavljati nikakvu prepreku prije konačne odluke o kupovini.

 

 

 

 

 

 

Kod ovakvih automobila cijene se performanse iako 99% vlasnika nikada ne iskoristi pune kapacitete velikog V12 motora snažnog 600 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3,5 sekundi...
Određeni broj uplata već je primljen. Prvi primjerci sretnim će vlasnicima biti isporučeni u prvom kvartalu 2017. godine.

Datum objave: 22/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook