Naslovna > Automobili > BMW > X5 > Atraktivan kabriolet u Parizu

BMW

Atraktivan kabriolet u Parizu

Pored robusnog BMW-a X5 na ovogodišnjem Sajmu u Parizu premijerno je predstavljen novi Z4 u očigledno ove godine popularnoj crvenoj boji...

Simpatičan kabriolet na evropsko tržište bi trebao stići tokom marta naredne godine, a kupcima će na raspolaganju biti tri verzije: sDrive20i sa četvorocilindarskim agregatom radne zapremine dva litara koji razvija 197 konjskih snaga, zatim sDrive30i sa četvorocilindarskim agregatom zapremine dva litara koji razvija 258 konjskih snaga, i na kraju, najperformantnija varijanta sa oznakom M40i koja ispod haube krije šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara koji razvija 340 konjskih snaga.

 

Sva tri agregata idu u paketu sa osmostepenim automatskim menjačem. 

Novi Z4 je baziran na istoj platformi kao i nova Toyota Supra koja tek treba da bude predstavljena. Meki krov se može otvoriti ili zatvoriti za samo 10 sekundi i to do brzine od 50 km/h. Povećan je i kapacitet prtljažnika za preko 50%, te sada on ima zapeminu od 281 litra. S obzirom da je riječ o modetnom automobilu, Z4 je opremljen i brojnim sistemima za bezbednost i asistenciju vozaču. Tu je i novi infotejnment sistem i digitalna instrument tabla, a oba ekrana imaju dijagonalu od po 10,25 inča.
 
Datum objave: 08/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook