Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Atraktivna i u radnoj verziji

Ford Fiesta Van

Atraktivna i u radnoj verziji

Sa novom Fiestom Van Ford je želio pokazati kako i radna vozila mogu biti izuzetno funkcionalna i atraktivna…

Posljednjih godina svjedoci smo da najveći dio komercijalnih i lakih dostavnih poslova za mnoge kompanije obavljaju kompaktni gradski automobili u takozvanim „van“ verzijama, pri čijoj nabavci su kupci oslobođeni PDV-a. Takvi modeli po pravilu se kombinuju sa vizuelno skromnim osnovnim paketima opreme i u potpunosti su oblijepljeni reklamnim folijama. Kada jednom odsluže svoj radni vijek zbog te skromnosti nije ih lako preprodati. Ford je odlučio da promijeni ovu praksu, pa je novu Fiestu Van ponudio u veoma atraktivnom vizuelnom izdanju, koje podrazumijeva odličan sportski dizajn i bogato opremljen eneterijer, te praktičan, ali ne spartanski tovarni prostor, što omogućava ovom modelu da nakon obavljanja poslova bude i veoma ugodan privatni automobil.

 

Dostavna Fiesta izvedena je na bazi trovratnog modela, sa sportski profilisanim branicima i atraktivnim 18-inčnim alu naplacima. Na mjestu zadnjih prozora ubačeni su neprovidni paneli u boji karoserije, koji se odlučno nadopunjavaju sa krovnim spojlerom. Veoma skladna vizuelna priča na kraju se završava sa hromiranim izduvnim otvorom, koji je integrisan u difuzor vazduha. Ford uz svoju Fiestu Van navodi da nudi potpuno funkcionalnu kabinu za dva putnika i tovarni prostor zapremine jednog kubnog metra. Nosivost je ograničena na 500 kg, a u tovarnom prostoru koji je od putničkog odvojen zaštitnom mrežom se može prevesti teret do dužine od 1,3 metra. Kada je riječ o dostupnoj opremi treba istaći da se između ostalog osim automatskog klima uređaja i multifunkcionalnog kožom obloženog upravljača može dobiti i najsavremeniji Sync 3 multimedijalni sistem sa 8-inčnim na dodir osjetljivim ekranom.

 

 

MOTORI
Fiesta Van kupcima je na raspolaganju sa dva benzinca i dva dizelaša. Najslabiji motor u ponudi je 1,1-litarski atmosferski trocilindraš sa 85 KS iznad kojeg se nalazi dinamični 1.0 EcoBoost turbo motor sa 125 KS. Ljubiteljima dizelaša su ponuđene dvije verzije novog 1,5-litarskog četverocilindarskog motora koji je dostupan sa 85 i 120 KS.

Datum objave: 23/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook