Naslovna > Vijesti > Atraktivni kompleks prodat za 237 miliona dolara

McLaren

Atraktivni kompleks prodat za 237 miliona dolara

Iako je britanski proizvođač sportskih automobila prodao fabriku u Wokingu neće se iz nje seliti jer je sa kupcem dogovoren zakup u periodu od 20 godina...

Potvrđena je prodaja kompleksa koji se sastoji od proizvodnog, tehnološkog i kongresnog centra za cifru od 237 miliona dolara. Fabrika je djelo arhitekte Normana Fostera i zbog atraktivnog dizajna je osvojila brojne svjetske nagrade. Kupac je američka kompanija Global Net Lease sa kojom je britanski proizvođač potpisao ugovor o zakupu na 20 godina, pa će Woking i u narednom periodu ostati sjedište kompanije. McLaren je prošle godine objavio namjeru da proda kompleks u cilju rješavanja finansijskih problema koji su nastali krizom pokrenutom pandemijom korona virusa.

 

 


Britanci su uspjeli da prikupe 373 miliona dolara kapitala tokom prošle godine uz zaduženje od dodatnih 192 miliona kod Nacionalne banke Bahreina u junu 2020. Pominjana je i opcija stavljanja pod hipoteku McLarenove ogromne kolekcije istorijskih bolida i automobila, ali nije zvanično poznato da li je to i učinjeno. Direktor Mclarena Zack Brown je ranije izjavio da je produktivnije uložiti nova sredstva u razvoj i da većina proizvođača nisu vlasnici fabrika u kojima se nalaze. Iz američke firme su naglasili da su izuzetno zadovoljni što je jedan takav objekat postao dio njihovog portfolija i najavili dugoročno partnerstvo sa McLarenom na obostranu korist. Proces prodaje bi trebao biti završen do kraja sljedećeg mjeseca.

Datum objave: 22/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook