Naslovna > Tehnika > Audi otkrio detalje o PPE platformi

Audi

Audi otkrio detalje o PPE platformi

Prvi Audijev model koji je izgrađen na novoj Premium Platform Electric (PPE), razvijenoj u saradnji s Porscheom, trebao bi biti maleni kupe s četvoro vrata, A5 Sportback.

Dramatični novi model prikazan je na slikama koje je objavila njemačka kompanija i koje prikazuju strategiju električnih automobila, a koja uključuje pokretanje 20 EV-a pomoću četiri različite platforme do 2025. godine. PPE platforma dizajnirana je za luksuzne modele pune veličine Audija i Porschea, tradicionalne automobile i SUV modele, a može se prilagoditi modelima različitih dužina i širina. Opremljen je 800V sistemom kapaciteta 350kW punjenja i može prihvatiti baterije različitih veličina s tim što se zahtijeva domet veći od 450km.

 

Audi nije dao detalje o performansama nove PPE platforme, ali kaže da je "generalno slična onome na MEB". Novi coupe s četvoro vrata koji je kompanija predstavila je otprilike A4 veličine, sa stilom sličnim A7 Sportbacku, te dizajnom prednje rešetke i branika koji odjekuje u E-tron GT varijanti. Kompanija je rekla da će se automobili PPE početi proizvoditi početkom sljedeće decenije, a model Sportback postavljen je kao vitrina za arhitekturu, koja je razvijena za pokrivanje „gornje srednje luksuzne klase“. Biće korišten kao osnova za crossovere, SUV-ove i Sportback modele. To navodi na zaključak kako će se na kraju koristiti za EV ekvivalente modela višeg nivoa, poput A6 Avant, A7 Sportback, A8, Q7 i Q8.

Datum objave: 04/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook