Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Audi zlatni sponzor 29. festivala

Sarajevske večeri muzike

Audi zlatni sponzor 29. festivala

Audi BH nastavlja svoju predanost na tržištu Bosne i Hercegovine podržavajući različite kulturne i sportske festivale...

U sklopu 29. festivala Sarajevske večeri muzike (SVEM), Audi BH će donijeti zvuke najpoznatijih djela klasične muzike izvedenih od strane svjetskih umjetničkih imena. Cilj festivala je pružiti bosansko-hercegovačkoj publici priliku da uživa u nastupima vodećih muzičkih umjetnika današnjice, kao i podstaknuti razvoj domaćih izvođača i kompozitora. U predivnoj koncertnoj dvorani Narodnog pozorišta Sarajevo, publika će moći uživati u izvođenju vrhunskog pijaniste Simona Trpčeskog sa Sarajevskom filharmonijom pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića. Osim toga, festival će obuhvatiti i niz koncerata za manje ansamble vrhunskih izvođača u koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman. Program će započeti koncertom violistice Etleve Karadže i pijanistice Sonje Radojković, dok će sarajevski gudački kvartet SA Sinfonietta, u sastavu Tamara Arsovski (violina), Alma Dizdar (violina), Aida Deljkić (viola) i Belma Alić (violončelo), publiku provesti kroz različite periode barokne, neoklasicističke i savremene kompozicije.

 

 

 


Posljednji koncert festivala, pod nazivom "Muzika svijeta", predstaviće internacionalno poznati duo RomAn, koji čine oboistica Sanja Romić i gitarist Zoran Anić. Kroz posebno odabran program i aranžmane, ovi talentovani muzičari će publici donijeti tradicionalne zvukove Španije, Brazila i Kube, najavljujući tako ljeto na završetku bogate i stilski raznolike muzičke sezone 29. Sarajevskih večeri muzike. Kao završetak festivala, biće održan poseban koncert u čast 100 godina Sarajevske filharmonije. Na tom koncertu će nastupiti jedan od najvećih klarinetista današnjice, Andreas Ottensamer, koji već godinama zauzima vrh liste svjetskih klarinetista. Ottensamer se ističe svojim virtuozitetom i muzičkim profesionalizmom, a nedavno je počeo pokazivati svoje talente i u ulozi dirigenta. Audi, kao zlatni sponzor 29. Sarajevskih večeri muzike, ne samo da će pružiti impresivan muzički program, već će publici takođe pružiti priliku da se upozna s novim članom Audi električne game vozila - nevjerovatnim Audi Q4 e-tron. Ovo vozilo će biti izloženo na Pozorišnom trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo tijekom trajanja festivala.

Datum objave: 30/05/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook