Naslovna > Automobili > Toyota > Supra > Aukcijski model za 2,1 miliona dolara

Toyota

Aukcijski model za 2,1 miliona dolara

Japanski proizvođač je samom najavom o proizvodnji nove generacije Supre izazvao dosta pažnje javnosti, ali iznenađenjima nikad kraja...

Iako je regularna početna cijena novog modela u SAD 49,990 dolara, postoji i ograničena serija od 1,500 vozila koja će se prodavati po neznatno većoj cijeni od 55,250 dolara. Međutim jedan primjerak je nadmašio sve ove cifre i to sa nevjerovatnom cijenom od 2,1 milion dolara. Glavno pitanje koje se postavlja po čemu je jedinstven ovaj automobil osim nadimka "Global #1"? Ovu cijenu je postigao zahvaljujući aukciji, održanoj u aukcijskoj kući Barrett-Jackson.


Supra milionske vrijednosti bazirana je na Launch Edition seriji, a stiže sa specifičnom mat sivom bojom, dok su retrovizori u sjajno-crvenoj kontrasnoj boji, kombinaciji boja se pridružuju crni mat naplaci, dok enterijerom dominira crvena boja, uz detalje od ugljeničnih vlakana. 40-ak puta veća cijena od standarnog modela osim navedenih detalja ne donosi ništa specijalno, osim što će se vlasnik moći pohvaliti da je prvi sjeo za upravljač nove generacije. Uz to je na poklon dobio specijalno trkačko odijelo, dve VIP propusnice za aprilsku NASCAR trku koja se organizuje u Ričmondu, te mogućnost da se provoza u trkačkom automobilu sa NASCAR vozačem Majklom Voltripom.

Datum objave: 25/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook