Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > Automobil za „loše momke“

Mercedes-AMG GT R Pro By Carlex Design

Automobil za „loše momke“

Carlex Design se specijalizovao za izradu enterijera vozila visoke klase, ali pomalo je teško zamisliti agresivniji izgled kabine od već postojećeg, fabričkog u modelu Mercedes-AMG GT R Pro....

Gledajući vanjski izgled nema nikakvih indikacija da se radi o modelu sa neobično dizajniranim enterijerom. Karoserija je prebojena u tamno zelenu boju sa brush finišem koji djeluje agresivno i odiše brzinom čak i kada vozilo „miruje“ na parkingu. Svi akcenti su u mat crnoj boji, a naplaci su takođe jedinstvenog dizajna, sa pet krakova po tri šipke.

 

 

 

 

Što se tiče unutrašnjosti, ukoliko ste ljubitelj simbola mrtvačke glave, ovakav dizajn će vam se definitivno svidjeti. Motivi lobanje sa krilima se nalaze duž cijelog sjedišta i panelima vrata, a uporedo sa lobanjama su iscrtani i motivi cvijeta ruže. Ostatak kabine je u tamno zelenoj nijansi kao i vanjska karoserija, uključujući i pojaseve za vozača i suvozača. Pored krilatih lobanja posebnu draž daje mješavina ugljen  crne i tamno zelene boje na sjedištima, i kao takav predstavlja pravi san „loših momaka“.

 

 

 

 

 

Ovaj zanimljivi GT R Pro je opremljen četvorolitarskim twin-turbo V8 agregatom od 585 KS, agresivnijim izgledom karoserije sa otvorima na velikim prednjim krilima, zadnjim splitterom i velikim repnim spojlerom. Ručno podesivi amortizeri i karbon-keramičke kočnice su standardni dio opreme. Ukupno će biti proizvedeno samo 750 jedinica, a od toga će 150 biti isporučeno na tržište SAD.

Datum objave: 27/07/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook