Naslovna > Automobili > Lexus > ES > Ažurirana tehnologija i unutrašnjost za Evropsko tržište

Lexus ES

Ažurirana tehnologija i unutrašnjost za Evropsko tržište

U međuvremenu, za Evropu je stavljena nova oprema ES F Sport Design, koja sadrži set 19-inčnih točkova, 10 opcija spoljašnjih boja, 4 opcije unutrašnjosti i oznake F Sport Design u blizini krila/braonika.

Lexus je dao ES novu unutrašnjost i tehnološka ažuriranja za evropsko tržište, održavajući limuzinu srednje veličine svježom za modelsku godinu 2023. Poboljšanja imaju za cilj nadograditi cjelokupno iskustvo dok ste u automobilu, plus dodatne funkcije za praktičnost kako biste išli u korak s vremenom. Za 2023., Lexus ES se nadograđuje na ažuriranja za model 2022. godine. Dobija ažurirani multimedijalni sistem za koji se kaže da pruža brži odgovor, intuitivniji rad i pristup više funkcija. Takođe dolazi sa navigacijom zasnovanom na oblaku, poboljšanim prepoznavanjem glasovnih komandi i bežičnim Apple CarPlay. Nažalost, korisnici Android pametnih telefona morat će se zadovoljiti žičnom vezom.

 

 

 


U međuvremenu, nova navigacija zasnovana na oblaku ima za cilj da pruži informacije o putevima i saobraćaju u realnom vremenu, što uključuje lokalne cene goriva i parking. "Hej Lexus" pomoćnik u vozilu odgovara na audio komande, uključujući neformalne komentare poput "Hladno mi je". Lexus je takođe nadogradio modul za prenos podataka u automobilu, sada omogućavajući ES-u da bude povezan na internet. Ovo omogućava ES-u da koristi e-Care, uslugu daljinske dijagnostike, kao i korištenje aplikacije za pametne telefone Lexus Link koja može daljinski zaključati ili otključati vrata, upravljati svjetlima opasnosti i postaviti klima uređaj na željene postavke. Lexus ES 2023 takođe dobija revidiranu centralnu konzolu. Prošli su dani touchpada, koji je sada zamijenjen parom držača za čaše. Ladica za bežično punjenje je sada i izvan kutije konzole, dok su USB-A i USB-C portovi dostupni. Tu je i nova opcija boja unutrašnjosti Ammonite Sand.

Datum objave: 05/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook