Naslovna > Automobili > Jaguar > F-Pace > Ažuriranje za najsnažniju izvedbu

Jaguar F-Pace SVR

Ažuriranje za najsnažniju izvedbu

Najprestižnije izdanje F-Pace modela dobilo je brojna poboljšanja uključujući i veći obrtni moment koji paerformantnom crossoveru omogućava bolje ubrzanje i postizanje veće maksimalne brzine...

U Jaguaru su predstavili restilizovano izdanje najprestižnijeg F-Pace modela koje se krije iza SVR oznake i namjerava se suočiti sa Porsheovim Macanom. Promjene su suptilne, ali opsežne i pokrivaju čitav niz područja uključujući SVR-ov dizajn, aerodinamičke karakteristike, pogonsku jedinicu, šasiju  i tehnologiju. Spolja, novi F-Pace SVR može se prepoznati po novom prednjem braniku sa većim usisnicima za vazduh nego ranije. Dotjerana su i prednja LED svjetla, maska hladnjaka, blatobrani su prošireni, a tu su i novi aluminijumski točkovi od 21 i 22 inča.

 

 

 

Ispod poklopca motora nalazi se revidirana verzija 5,0-litarskog V8 agregata koji i dalje raspolaže sa 550 ,,konja“, ali sada umjesto dosadašnjih 680 Nm ima 700 Nm obrtnog momenta. Ovo povećanje uz novu ,,Dynamic Launch“ funkciju omogućava Jaguarovom crossoveru ubrzanje od 0-100 km/h za 3,8 sekundi umjesto 4,1 sekunde koliko je bilo potrebno aktuelnom modelu. Dotjeran je i kočioni sistem, a poboljšano je i upravljanje i sportsko oslanjanje. Unutrašnjost je pretrpjela iste izmjene kao i standardni F-Pace model uključujući redizajniranu kontrolnu tablu i nove kontrole grijanja. Sjedišta su obložena mješavinom kože i Alcantare, ispred vozača je sportski upravljač, kao i Jaguarov najnoviji 11,4-inčni sistem multimedije. U Jaguaru još uvijek nisu otkrili cijenu najsnažnije SVR verzije F-Pace modela.

Datum objave: 02/12/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook