Naslovna > Auto moto sport > Barrichello u Indycar-u ?

Špekulacije

Barrichello u Indycar-u ?

Nakon što je ostao bez angažmana u Williamsu, Barichello će se vjerovatno okušat u najpopularnijim utrkama na tlu SAD-a, Indycar-u

Rubens Barrichello definitivno neće biti učesnik utrka Formule 1 u predstojećoj sezoni. Postalo je to jasno onog momenta kada je njegov tim Williams saopćio da će za vozača uzeti Bruna Sennu. Barrichello je postao višak, što mu izgleda nije teško palo, jer je u svim izjavama naglašavao da će imati dovoljno vremena za porodicu.

 

No, strast prema vožnji je za vozače, čini se, jača od svega. Barrichello će se okušati u Indycaru. Tony Kanaan je bliski prijatelj Barrichella, a inače nastupa za KV Racing u Indycaru. Upravo je on nagovorio Brazilca da se iskuša i u ovom takmičenju. Već u narednim danima Barrichello će odraditi testiranje Indycar bolida na stazi Sebring.  Međutim, malo je vjerovatno da ćemo Rubensa vidjeti na ovalnim stazama ovog prvenstva, jer je sam rekao da ga takve utrke ne oduševljavaju i da nema dozvolu supruge za njih. No, vjerovatno ćemo ga vidjeti na gradskim i „normalnim“ stazama. 

Datum objave: 27/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook