Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > BASF boje za automobile napravljene od biološkog otpada

BMW

BASF boje za automobile napravljene od biološkog otpada

Ovo ne samo da smanjuje potrošnju fosilnih resursa, već i izbjegava emisije CO2 povezane s proizvodnjom, transportom i preradom sirove nafte...

BMW Grupa koristi inovativne tehnologije u svojim naporima da poboljša održivost i iskoristi prednosti novih opcija za očuvanje resursa i smanjenje emisija iz farbanja karoserije. BMW Grupa je prvi proizvođač automobila u svijetu koji koristi mat boje napravljene od biomase umjesto sirove nafte u svojim evropskim pogonima. Osim toga, pogoni BMW Grupe u Leipzigu i Roslinu (Južna Afrika) takođe koriste održivo proizvedenu zaštitu od korozije.

 

 

 


BMW Grupa je odabrala da koristi e-premaz CathoGuard 800 ReSource BASF Coatings u svojim fabrikama u Leipzigu u Njemačkoj i Roslinu u Južnoj Africi i iGloss mat ReSource bezbojni lak širom Evrope. Upotreba ovih održivijih verzija proizvoda za premaze vozila omogućava izbjegavanje CO2 od oko 40% po sloju premaza; ovo će smanjiti količinu CO2 koja se emituje u postrojenjima za više od 15.000 metričkih tona do 2030. godine. BMW Grupa proizvodi u prosjeku oko 250.000 vozila svake godine u svojim pogonima u Leipzigu i Roslinu.

 

 

 

Kao tehnologija zaštite od korozije sa optimalnom zaštitom ivica, CathoGuard 800 e-coat pomaže milionima automobila da žive duže. Njegova verzija izbalansirana biomasom, CathoGuard 800 ReSource, dodaje smanjeni ugljenični otisak efikasnosti materijala aplikacije e-coat, bez promjene formulacije proizvoda. BASF-ov inovativni proizvodni proces omogućava zamjenu prekursora na bazi nafte, kao što je nafta, obnovljivim sirovinama iz organskog otpada, počevši od ranih faza proizvodnje boja.

Datum objave: 16/05/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook