Naslovna > Automobili > McLaren > 720S > Bez ograničenja sa 710 KS

McLaren 720S GT3X

Bez ograničenja sa 710 KS

McLaren je na osnovu 720S GT3 modela predstavio posebno izdanje namijenjeno samo za stazu, ali odbacujući bilo kakve FIA propise, te na taj način dodatno privukao ljubitelje brenda...

Kupci McLarena koji traže nešto vruće sada mogu da probaju mašinu koja je spremna za trku, 720S GT3X, model koji je namijenjen isključivo za stazu, pa je samim tim riječ o najekstremnijoj verziji 720S modela do sada. Sada je pozicioniran iznad 765LT automobila, što ga čini vrhuncem ponude kada je u pitanju McLarenova ,,Supercars“ linija automobila. Automobil je razvijen od strane McLarenovog motorsport tima i koristi podešenu verziju 4,0-litarskog V8 agregata iz 720S modela. Snaga V8 agregata iznosi 710 KS, ali tu je i takozvano ,,push-to-pass“ dugme koje dodaje dodatnih 30 KS, nakon čega ova zvijer ima oko 200 KS više od standardnog 720S GT3 modela namijenjenog za sportska takmičenja.

 

 


GT3X posjeduje revidirani sistem hlađenja koji se nosi sa dodatnom snagom, dok su kočnice automobila takođe ažurirane. Odlikuje se vrlo sličnim aerodinamičkim paketom kao GT3, sa ogromnim zadnjim krilom,a tu je i sistem vješanja koji se prenosi sa uobičajenog GT3 modela. Iz McLarena su poručili kako već imaju vrlo dobar automobil zasnovan na GT3, a želja je bila učiniti ga još bržim  sa više snage i više ubrzanja. Još uvijek nije poznata cijena ovog automobila, ali ako se uzme u obzir da standardni GT3 košta 564,000 američkih dolara, može se očekivati blago povećanje u odnosu na tu cifru.

Datum objave: 17/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook