Naslovna > Automobili > Opel > Bez straha od mraka, svjetla Intelli-Lux LED®

Opel

Bez straha od mraka, svjetla Intelli-Lux LED®

Mrak rano pada u danima oko zimskog solsticija. Za vozače to znači povećani oprez jer se vidljivost i svjetlosni uslovi pogoršavaju u kasnim poslijepodnevnim satima. Ali to nije problem za vozače Opelovih automobila...

Prilagodljiva tehnologija Intelli-Lux LED® bez zasljepljivanja upotrebljava se u svim klasama automobila njemačkog proizvođača, od najprodavaniji malih automobila Opel Corsa do atraktivnog modela Opel Mokka i vodećeg modela Opel Insignia. Osim toga, najnovija generacija svjetala Intelli-Lux LED®PixelLight dostupna je uz nadoplatu i za potpuno novu Opel Astru, koja je nedavno proslavila svoju svjetsku premijeru, te novo izdanje Opel Grandlanda. Opel ima dugu tradiciju pružanja najbolje vidljivosti, a time i najviše razine sigurnosti za noćnu vožnju. Astra ima vodeću ulogu kao tehnološka platforma u okviru koje se inovacije stavljaju na raspolaganje širokom rasponu kupaca, također u svojoj najnovijoj generaciji. Pravi vrhunac ovdje predstavlja vodeća svjetlosna tehnologija. Još 2015. prethodna generacija („Europski automobil godine 2016.”) uvela je revolucionarnu matričnu rasvjetu u kompaktnu klasu. Sada je stigla sljedeća faza razvoja.

 

 

 

 

 

Svjetla Intelli-Lux LED®Pixelpoznata iz Opelovog vodećeg modela Insignia i novog SUV modela Grandland slave svoju premijeru u novojAstri. S ukupno 168 LED elemenata (84 po prednjem svjetlu) izazivač kompaktne klase osigurava precizan i fluidan uzorak svjetla u svakom trenutku, bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Nova Astra tako postavlja standarde u klasi. Izuzetno tanka prednja svjetla „izrezuju” nadolazeća vozila iz svjetlosnog stošca s vrhunskom preciznošću unutar milisekundi. Preostala područja ostaju potpuno osvijetljena dugim svjetlima. Tehnologija Intelli-Lux LED® superiornija je od ksenonskih ili konvencionalnih rasvjetnih sustava jer je preciznija i snažnija. Čim automobil napusti urbana područja, matrična prednja svjetla automatski se prebacuju na duga svjetla i kontinuirano prilagođavaju duljinu i raspodjelu svjetlosnog stošca. Ostali sudionici u prometu nisu zaslijepljeni, dok su ostatak ceste i okolica jako osvijetljeni. LED segmenti automatski se ponovno uključuju čim sustav ne otkriva svjetla drugih vozila. Zahvaljujući tehnologiji Intelli-Lux LED® vozači Opela također mogu mnogo ranije vidjeti predmete na cesti. To im daje više vremena za odgovarajuću reakciju, na primjer, kada životinje neočekivano prelaze cestu. Osim što sustavi Intelli-Lux LED® povećavaju sigurnost, oni su i privlačnog izgleda. U novim Opelovim modelima Mokka, Astra i Grandland prednja svjetla sastavni su dio prednjeg izgleda automobila, novog lica Opel Vizor. Opel nudi slično učinkovite i moderne LED sustave u drugim modelima. Opel Mokka, na primjer, standardno dolazi s potpuno LED sustavom koji se sastoji od prednjih svjetala, dnevnih svjetala, pokazivača smjera i stražnjih svjetala. U Opel Crosslandu uz nadoplatu su dostupna prilagodljiva potpuno LED prednja svjetla sa svjetlom za zavoje, pomoći za duga svjetla i automatskom kontrolom dosega.  Opelovi najsuvremeniji LED sustavi također su izdržljiviji i energetski učinkovitiji od konvencionalnih prednjih svjetala i dodatno smanjuju emisiju CO2.

Datum objave: 22/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook