Naslovna > Automobili > Lamborghini > Huracan > Bik ultrasportskih gena

Lamborghini Huracan STO

Bik ultrasportskih gena

Lamborghini je predstavio super sportsko izdanje Huracana pod nazivom STO, a ovaj ,,bik“ inspirisan trkačkim Super Trofeo modelom spreman je za javne ceste…

Ono što su bile špekulacije u martu sada je i zvanično. Pojavio se Huracan Super Trofeo Omologata. Kao što mu to i samo ime govori, radi se o verziji koja je rođena unutar Squadra Corse ekipe, a namijenjena je za legalnu vožnju na gradskim ulicama. Smješten je iznad Huracan Evo modela i dolazi isključivo sa pogonom na zadnje točkove. Iako će mnogi na prvu pomisliti da ovaj automobil ne donosi ništa specijalno novo, STO se može pohvaliti širokom lepezom nadogradnji koje pretvaraju ,,obični“ Lamborghini u ultimativno oružje usmjereno na trkačke staze, a pritom ostaje legalno vozilo i za javne ceste.

 

 


I unutrašnjost i vanjski izgled ponuđeni su u raznim kombinacijama pa će budući kupci imati mogućnost modifikacije ovog sportaka prema sopstvenom ukusu. Huracan STO posjeduje agresivni body kit dizajniran tako da maksimalno poboljša aerodinamičke karakteristike. Ovaj body kit uključuje prednji i zadnji podešavajući spojler, zadnji difuzor, otvore za vazduh i proširenje blatobrana. U poređenju sa Performante modelom, STO je 43 kilograma lakši, a ovo je postignuto upotrebom ugljeničnih vlakana za više od 75% karoserije. Ispod poklopca motora smješten je 5,2-litarski V10 atmosferac koji isporučuje maksimalnih 640 KS, te hvata ,,stotku“ za tri sekunde. Što se tiče cijene, STO će na evropskom tržištu imati početnu cijenu od čak 249,412 eura, a prvi primjerci će biti isporučeni na proljeće sljedeće godine.

Datum objave: 20/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook