Naslovna > Auto moto sport > Bivši šampion Formule 1 u komi!

Michael Scumacher se bori za život

Bivši šampion Formule 1 u komi!

Iako prve informacije o povredi Scumachera nisu bile dramatične, iz bolnice u kojoj je primljen rečeno je da je bivši šampion u opasnosti....

Legendardni sedmorostruki šampion Formule 1, Njemac Michael Scumacher nalazi se u komi i u kritičnom je stanju poslije povrede glave koju je zadobio na skijanju u Francuskoj, u mjestu Meribel, gdje je skijao sa svojim 14 – godišnjim sinom.

 

Iako prve informacije i njegovoj povredi nisu bile toliko dramatične i vjerovalo se da je zadobio samo lakše povrede, čini se kako je njegovo stanje mnogo ozbiljnije! Naime, Scumacher je tokom skijanja izgubio kontolu, pao, te je glavom udario od kamen. Nosio je kacigu, ali je na žalost Njemac pretrpio  teške povrede glave.  Kaciga ga nije u dovoljnoj mjeri zaštitila. Prema infromacijama iz Univerzitetske bolnice u Grenoblu, Schumacher je imao izliv krvi u mozak, te je jegovo stanje mnogo ozbiljnije nego što je prvobitno javljenjo.

 

Schumacher je u bolnicu primljen samo sedam minuta nakon što se nesreća dogodila, ali je on već tada bio u komi. Prema pisanju medija, Njemac je tokom noći operisan i drugi put, što su doktori naknadno demantovaili. Izbušili su mu  dvije rupe na lobanji kako bi smanjili unutrašnji pritisak na mozak.  Sinoć je u bolnicu u Grenobleu došao i Jean Todt, te Ross Brawn.

 

Univerzizezksa bolnice u Grenoblu najavila je danas u 11 časova press konferenciju o Schumievom zdravstevnom stanju. Uz slavnog vozača su sve vrijeme njegova supruga Korina, te njihovih dvoje djece.  

Datum objave: 30/12/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook