Naslovna > Automobili > Kia > Stinger > Blagi facelift i samo jedan agregat

Kia Stinger 2021.

Blagi facelift i samo jedan agregat

Kia Stinger u 2021. godinu ulazi sa suptilnim kozmetičkim izmjenama...

Stilske izmjene uključuju nova LED prednja svjetla, prerađena dnevna svjetla, osvježene zadnje LED svjetlosne grupe i restilizovani zaštitni znak brenda – „tiger nose“ prednju rešetku hladnjaka. Kupci će takođe moći birati pregršt novih kozmetičkih dodataka uključujući i četvorocijevni izduvni sistem sa većim promjerom, zadnji difuzor agresivnijeg izgleda i nove naplatke od lakih legura veličine 18 ili 19 inča. Novi Dark Package umjesto navedena dva seta donosi naplatke u sjajno crnoj nijansi.

 

 

 

Dizajn kabine nove Kie Stinger je uglavnom nepromijenjen u odnosu na prethodni model. Kupci dobijaju istu 7-inčnu digitalnu instrument tablu, standardna sportska sjedišta i dizajn kontrolne table. Međutim tu su novi hromirani detalji na upravljaču, sjajni crni akcenti na kontrolnoj tabli, novi unutrašnji retrovizor bez okvira i veći 10,25-inčni infotaiment sistem. Kupcima je na raspolaganju i novi adaptivni sistem ambijentalne rasvjete u 64 boje i izbor novih boja unutrašnjosti uključujući Saturn Black, crvenu, bež i tamno smeđu. U zavisnosti od specifikacija, Kia nudi i nove kontrastne šavove za kontrolnu tablu i obloge vrata.

 

 

 

 

Kia je takođe izbacila iz ponude dvolitarske benzince od 247 KS i 2,2-litarske dizelaše od 200 KS što znači da je jedini agregat u ponudi 3,3-litarski twin-turbo V6 koji se nalazi u vodećem GT-S modelu. Ova pogonska jedinica bi trebala raspolagati sa 370 KS pri 510 Nm obrtnog momenta kao i onaj na prethodnoj generaciji. Restilizovana Kia Stinger bi se trabal pojaviti na evropskom tržištu početkom naredne godine, a cijene bi trebale ostati slične kao kod prethodne generacije. GT-S varijanta na britanskom tržištu košta oko 45.400 eura po jedinici.

Datum objave: 19/08/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook