Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Blagi tretman njemačkog tunera

Porsche 718 Cayman GT4 MR

Blagi tretman njemačkog tunera

Nakon brojnih ranijih uspjeha sa raznim modelima Porschea, njemački tuner Manthey Racing ovoga puta je u svoje ruke uzeo 718 Cayman GT4 i dodatno ga prilagodio stazi...

Manthey Racing je jedno od najistaknutijih imena u trkama na Nurburgringu Nordschleife i odgovorni su za neke od najspješnijih Porscheovih trkača kao što je GT2 RS MR.  Posljednja kreacija kompanije je 718 Cayman GT4 MR koji je fokusiran na bolje rezultate na stazi, a sve to je postignuto sa podešavanjima aero sistema i ovjesa. Manthey je izvršio neke male dorade na tijelu Caymana. Dodao je set zaštitnih rešetki za usisnike vazduha, usmjerivač vazduha i nove nosače krila. Podešeni coupe vozi se na setu BBS točkova sa širokim krakovima u obliku slova Y i zlatnom završnom obradom.

 

 

Izmjene nisu previše opsežne, ali trebalo bi da su dovoljne da izdvoje Cayman GT4 kada se nađe na stazi. Ispod poklopca motora je 4,0-litarski agregat koji raspolaže sa 414 KS i 419 Nm obrtnog momenta, a kupci imaju mogućnost da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog automatskog mjenjača.  U pitanju je dakle ista snaga kao i standardni GT4, ali fokus Mantheya nije bio na povećanju snage, nego bolje upravljanje na stazi. To znači da ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 4,4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 303 km/h.

Datum objave: 19/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook